divendres, 20 de desembre del 2019

La jutge obliga l'ANC a tancar la campanya 'Consum Estratègic' per "boicot"



TRIBUNALS






Carlota Serra
Barcelona. Divendres, 20 de desembre de 2019


















El jutjat mercantil número 11 ha ordenat el tancament de la campanya 'Consum Estratègic' de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) fallant a favor de la patronal Foment del Treball, que el passat mes de juliol va portar l'ANC als tribunals per aquesta campanya considerant que era "un boicot a les empreses que no són pro-procés".



La sentència del mercantil ordena, a més del tancament de la campanya, "que l'ANC cessi qualsevol actuació, per mitjà que sigui, amb transcendència pública que suposi la difusió de la campanya 'Consum estratègic' objecte d'aquest procediment i que s'abstingui de realitzar-les en el futur".



La patronal, liderada per Josep Sánchez Llibre, va decidir portar l'ANC als tribunals en considerar que el web de Consum Estratègic suposava "un buscador d'empreses afins al procés independentista", de manera que des de Foment plantejaven que "l'estratègia de l'ANC a partir d'un registre públic de les empreses compromeses amb l'economia de
Catalunya és una conducta anticompetitiva prohibida", asseguren, "perquè és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència en el mercat i afecta l'interès públic".



A més, consideraven que "la il·legalitat" d'aquesta conducta es manifesta per "la gravetat, notorietat i importància qualitativa i quantitativa de les conseqüències reals i potencials" per a la competència en el mercat.















La vista als jutjats es va efectuar el passat 25 de setembre, en la qual l'ANC va al·legar que Foment del Treball estava "negant la llibertat d'expressió" amb la intenció de voler tancar el web. De fet, l'Assemblea, liderada per Elisenda Paluzie, va considerar que amb aquesta campanya "estem afavorint la lliure competència, perquè posem més opcions sobre la taula i el consumidor té informació per triar lliurement".



La campanya Consum Estratègic consisteix en una pàgina web i alguns actes com ara fires o trobades informatives i també un cercador en què el consumidor pot cercar empreses segons si compleixen certs requisits que siguin importants per a l'usuari, com ara el respecte per al medi ambient, responsabilitat social, ser cooperativa, atendre en català, entre moltes d'altres. Per l'ANC, es tracta d'una campanya informativa per al consumidor, "que ha de ser responsable en el seu consum".



Finalment, el TSJC ha fallat a favor de la patronal, admetent les mesures cautelars que consisteixen en el tancament del web i les activitats de la campanya, com ara fires, xerrades i esdeveniments.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/anc-retirar-campanya-consum-estrategic-boicot-foment_453648_102.html