divendres, 20 de desembre del 2019

El Parlament Europeu acredita Puigdemont i Comín com a eurodiputats



PAÍS - PRINCIPAT






De moment tindran una acreditació provisional i obtindran la definitiva a partir de 6 de gener














Per: Redacció

20.12.2019  11:49




Finalment Carles Puigdemont i Toni Comín ja són eurodiputats. Després de complementar els tràmits a la seu del Parlament Europeu, a Brussel·les, han rebut una acreditació provisional de parlamentaris. El Parlament Europeu tanca fins al dilluns 6 de gener i a partir d’aquell dia podran retornar i completar els tràmits per a rebre l’acreditació definitiva.











Els fets s’han precipitat ràpidament i vint-i-quatre hores després que Tribunal de Justícia de la Unió Europea sentenciés a favor d’Oriol Junqueras, Puigdemont i Comín han estat reconeguts com a eurodiputats. Ahir la cambra ja els va comunicar que aixecava el vet sobre ells i que els impedia d’entrar en els edificis dependents del Parlament Europeu, i avui el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha anul·lat la decisió que tècnicament els impedia de ser eurodiputats



El greu error de Marchena que va originar la derrota espanyola a Europa, anàlisi de Josep Casulleras



Amb aquest escenari tots dos diputats han comparegut avui a les 11.45 a la seu de l’Eurocambra i han obtingut l’acreditació provisional. Aquesta havia de ser vàlida per un dia, però que per error la cambra ha expedit una acreditació anual. La definitiva la podran aconseguir a partir del 6 de gener, quan reobre la cambra després de les festes.



A la sortida Puigdemont i Comín han mostrat eufòricament a la sortida davant de diversos mitjans. ‘Són els ciutadans els que donen les acreditacions d’eurodiputats, i no els jutges i els estats. Ens van votar més d’un milió de persones i quan et vota tanta gent, la conseqüència indiscutible és aquesta. Han tardat sis mesos, però som aquí’, ha dit Puigdemont. Tots dos assistiran al pròxim ple, que es farà el 13 de gener a Estrasburg.
















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/el-parlament-europeu-acredita-puigdemont-i-comin-com-a-eurodiputats/