dilluns, 16 de desembre del 2019

La justícia belga ajorna l’euroordre contra Puigdemont, Comín i Puig a l’espera de la decisió de Luxemburg



PAÍS - PRINCIPAT






La pròxima vista serà el 3 de febrer, quan el TJUE ja s'haurà pronunciat sobre la immunitat de Puigdemont i Comín














Per: Redacció

16.12.2019  14:31




El president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín i Lluís Puig han declarat aquest matí davant la justícia belga. El tribunal ha decidit d’ajornar qualsevol decisió sobre l’euroordre fins que es pronunciï el Tribunal de Luxemburg i ha fixat una nova vista el 3 de febrer.



La defensa dels exiliats han demanat que s’ajornés la vista perquè el tribunal tingui tots els elements per a valorar la situació jurídica de Puigdemont, Comín i Puig. L’advocat Gonzalo Boye ha explicat que els tres casos es mantindran junts, tot i que Puig no pot tenir immunitat perquè no és eurodiputat electe.



El Tribunal de Luxemburg es pronunciarà dijous sobre la immunitat d’Oriol Junqueras, un cas que pot repercutir directament en la situació de Puigdemont i Comín, que també
van presentar una demanda per les traves d’Espanya i del Parlament Europeu perquè assumissin l’acta d’eurodiputats.



Les mesures cautelars continuen vigents. Puigdemont, Comín i Puig van comunicar la seva residència a Bèlgica, i només han d’avisar la justícia belga si tenen la intenció de viatjar fora del país. A preguntes dels periodistes, Puigdemont ha descartat de canviar de residència i ha titllat de ‘fakes’ les notícies sobre la seva possible sortida de Bèlgica.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-justicia-belga-ajorna-leuroordre-contra-puigdemont-comin-i-puig-a-lespera-de-la-decisio-de-luxemburg/