divendres, 22 de novembre del 2019

Sánchez va demanar processar 24 càrrecs d'ERC i JxCat un mes abans del 10-N



ELECCIONS 10-N






El Nacional
Foto: EFE
Barcelona. Divendres, 22 de novembre de 2019


















L'Advocacia de l'Estat va presentar a l'Audiència Provincial de Barcelona, entre el 4 i el 8 d'octubre, un mes abans de les eleccions del 10-N, un total de 27 escrits contra càrrecs d'ERC i JxCat.



Segons explica el digital Vozpópuli, l'advocada de l'Estat Beatriz Vizcaíno va lliurar una sèrie de documents que reclamaven el processament de 27 persones implicades en el procés, de les quals 24 eren alts càrrecs i funcionaris del Govern, però també directius de TV3 i Catalunya Ràdio.



Els jutges de l'Audiència Provincial de Barcelona hauran de decidir si confirmen la decisió de la magistrada Alejandra Gil Llima, que mitjançant una interlocutòria del 6 de
juny va decidir fer seure al banc dels acusats una trentena d'implicats en el procés que no són aforats.



Així mateix, els serveis jurídics de l'Estat, que depenen del Ministeri de Justícia, i per tant del govern de Pedro Sánchez, van confirmar la decisió de la jutge d'imputar als no aforats delictes de malversació de cabals públics, prevaricació, desobediència, falsedat documental i revelació de secrets.



Entre els processats per desobediència hi ha els directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, respectivament; Antoni Molons, ex-alt càrrec de la Generalitat; Amadeu Altafaj, Albert Royo, Pablo Raventós i Jaume Clotet, entre d'altres.



Entre els alts càrrecs destaquen també persones de la màxima confiança d'Oriol Junqueras com Mercedes Martínez, Natàlia Garriga i Daniel Gimeno.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

 https://www.elnacional.cat/ca/politica/sanchez-processar-carrecs-erc-jxcat-abans-eleccions10n_444246_102.html