dimecres, 6 de novembre del 2019

El Regne Unit rebutja per desproporcionada l’euroordre contra Ponsatí



PAÍS - PRINCIPAT





Les autoritats britàniques informen a Espanya que l'euroordre és 'desproporcionada' d'acord amb la legislació del Regne Unit 














Per: Redacció

06.11.2019  16:43




L’Agència Nacional contra la Delinqüència del Regne Unit ha refusat de tramitar l’euroordre contra la consellera Clara Ponsatí perquè és ‘desproporcionada d’acord amb la legislació del Regne Unit’. Així consta en un document enviat al Ministeri de l’Interior espanyol. Abans, havia transcendit que la compareixença de Ponsatí s’ajornava a l’espera que Llarena fes uns aclariments sobre l’euroordre.



‘L’ordre de detenicó europea, tal com es detalla (…), ha estat revisada per un advocat especialitzat del Regne Unit en nom de l’Agència Nacional contra la Delinqüència. Han determinat que és desproporcionada d’acord amb la legislació del Regne Unit’, diu el comunicat.



També reclamen que si tenen més informació sobre l’historial delictiu previ de Ponsatí o qualsevol altra informació relativa a la gravetat de la infracció, la faciliti perquè tornin a avaluar la decisió de no certificar l’euroordre.



És la primera clatellada que rep Espanya de la tercera onada d’euroordres contra els
exiliats. A Bèlgica, el president Carles Puigdemont ja ha quedat en llibertat després de la primera compareixença davant la justícia i la vista va ajornar-se fins el desembre, mentre que els consellers Toni Comín i Lluís Puig tenen previst posar-se a disposició de les autoritats belgues aviat.



Llarena, en canvi, no ha emès cap euroordre contra Meritxell Serret –a qui el Suprem creu que només pot condemnar per desobediència– ni una petició d’extradició a Suïssa contra Marta Rovira ni Anna Gabriel.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/regne-unit-euroordre-clara-ponsati/