dimarts, 22 d’octubre del 2019

La mesa del parlament no fa cas del TC i admet una proposta sobre l’autodeterminació



PAÍS - PRINCIPAT






La iniciativa, que respon a la sentència, no inclou la proposta de Torra 




 










Per: Odei A.-Etxearte

22.10.2019  11:56




La majoria independentista de la mesa del parlament ha desafiat el Tribunal Constitucional admetent a tràmit una proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP, que reitera la defensa del dret a l’autodeterminació, la reprovació de la monarquia i la reivindicació de la sobirania del poble de Catalunya.



Es tracta de les tres qüestions que el TC havia advertit a la cambra que no es podien votar, després de suspendre les resolucions parlamentàries del juliol i les aprovades durant el debat de política general. Segons fonts de la mesa, els lletrats han advertit que aquest punt de la resolució contradeia el TC, que ja va advertir de les possibles conseqüències penals que implicaria tramitar iniciatives sobre aquests temes.



Aquesta és la resolució conjunta que JxCat, ERC i la CUP han acordat finalment per a
respondre a la sentència contra el procés, tot i que no es preveu que es voti en el ple que comença demà.



Seguint els terminis ordinaris, la resolució no es votarà a la cambra fins després de les eleccions del 10-N, tot i que la majoria independentista sempre podria intentar incloure’l per via d’urgència al ple en aplicació de l’article 81.3 del reglament, la mateixa via que JxSí i la CUP van utilitzar per a tramitar les lleis de desconnexió.



Després de l’admissió a tràmit, es preveu que C’s i el PSC en presentin peticions de reconsideració, que la majoria independentista de la mesa hauria de refusar. A partir d’ara, també s’obre un tràmit d’esmenes a la resolució. La iniciativa no inclou la proposta de Torra d’exercir el dret a l’autodeterminació abans del final de la legislatura.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/la-mesa-del-parlament-no-fa-cas-del-tc-i-admet-una-proposta-sobre-lautodeterminacio/