dilluns, 14 d’octubre del 2019

Cau la cotització d'AENA a borsa després de les protestes al Prat



LA SENTÈNCIA



Carlota Serra
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Dilluns, 14 d'octubre de 2019








La cotització d'AENA, gestora de l'Aeroport de Barcelona, ha caigut en picat arrel de les càrregues i les mobilitzacions a l'aeroport barceloní, on milers de persones s'hi han anat a manifestar en resposta a la sentència del judici del procés.



Quan els manifestants han començat a arribar a l'aeroport, cap a les 12 del migdia, coincideix amb la primera caiguda de l'acció de la gestora. Fins a les 3 del migdia no ha començat a remuntar el preu, però la credibilitat s'ha vist frustrada amb la continuació dels fets i les càrregues policials, i ha tornat a caure el preu. Fins el moment, la cotització acumula un 0,8% de caiguda.









Les caigudes pronunciades de la cotització d'AENA coincideixen amb les primeres marxes de
l'independentisme cap a l'aeroport per protestar contra la sentència, seguint les indicacions de Tsunami Democràtic, i amb les càrregues policials contra els manifestants.



La jornada ha estat marcada per les dificultats per arribar a la infraestructura, la cancel·lació d'una vintena de vols arrel del conflicte i la impossibilitat d'accedir a les portes d'embarcament i l'enfrontament entre mossos i manifestants dins del recinte, que ha acabat amb dos detinguts –fins al moment– i uns quants ferits.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/cau-cotitzacio-aena-borsa-prat-sentencia_430076_102.html?fbclid=IwAR1Xmm7x9BQabplxFKDNmvMKjRejp39GVUFLFlx8Tn_SsrupeS2Omw4I4KU