dijous, 5 de setembre del 2019

Un jutjat de Barcelona encausa vuit caps de la policia espanyola per les càrregues de l’1-O a Barcelona



PAÍS - PRINCIPAT






Aquesta resolució està recolzada per una decisió de l'audiència provincial de Barcelona del mes de febrer, en la qual es determinava que calia aprofundir en la investigació i determinar quines ordres es van donar 







Una dona amb ferides a la cara davant de l'Escola Infant Jesús de Barcelona, un dels 27 centres de Barcelona







Per: Redacció

05.09.2019  13:08





El jutjat d’instrucció número 7 de Barcelona ha citat a declarar com investigats a vuit inspectors en cap de la policia espanyola per les càrregues de l’1-O. Es tracten de vuit comandaments de pes durant la jornada del referèndum, ja que van ser els responsables dels operatius que van intervenir en vint-i-set centre de votació de Barcelona.



Des d’Irídia, que forma part de l’acusació particular contra els agents de la policia espanyola denunciats per la violència desproporcionada de l’1-O a Barcelona, expliquen que aquesta decisió judicial és un gran pas endavant en la depuració de les
responsabilitats: ‘Suposa un gran canvi perquè anteriorment havien declarat quatre dels set caps de nucli, però per actuacions concretes en centres. Ara no, declararan els màxims responsables policíacs sobre el terreny per l’actuació en els 27 centres on hi va haver violència’, explica Anaïs Franquesa, advocada d’Irídia.



Aquesta resolució està recolzada per una decisió de l’audiència provincial de Barcelona del mes de febrer, en la qual es determinava que calia aprofundir en la investigació i determinar quines ordres es van donar i si es coneixen les conseqüències que podien tenir.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/imputen-vuit-caps-policia-espanyola-referendum-1-o/