dimarts, 2 de juliol del 2019

Ressò internacional de la manifestació independentista a Estrasburg



MANIFESTACIÓ ESTRASBURG






Maria Macià
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 2 de juliol de 2019


















La constitució del Parlament Europeu amb l'inusual veto a tres eurodiputats catalans ha arribat aquest dimarts a nombrosos mitjans arreu d'Europa. Moltes capçaleres també s'han fet ressò de la manifestació a l'exterior de la cambra per exigir el respecte als drets polítics de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín i d'aquelles persones que els van votar.



L'agència internacional Reuters ha publicat una crònica de la jornada on destaca el veto als catalans al mateix titular: "El Parlament Europeu obre, sense els tres catalans vetats".



"Els líders catalans no han pogut ocupar escons a Estrasburg, ja que el govern espanyol no els ha reconegut com a membres del parlament després de les eleccions de maig", apunten, afegint que "els escons dels líders catalans romandran buits fins que jurin la
constitució o deixin els seus llocs a altres membres de la seva llista". D'aquest contingut se n'ha fet ressò, per exemple, el Daily Mirror.



Una altra de les principals agències a nivell mundial, AFP, també ha difós informació sobre la situació a Estrasburg i se n'han fet ressò mitjans com Le Nouvel Observateur. "Uns 10.000 manifestants han agitat banderes de Catalunya davant de la seu de la institució en suport als tres representants independentistes vetats de seure al seu escó per les autoritats espanyoles, ja que no podien anar a jurar a Madrid", expliquen.



També recullen declaracions de manifestants on "assenyalen l’actitud antidemocràtica de Madrid" i han publicat imatges de la concentració. "S'ha emès una intervenció en vídeo de Puigdemont en una pantalla gegant sota els aplaudiments de la multitud davant de la seu del Parlament. Al fons es podia veure el pont que connecta França amb Alemanya a pocs quilòmetres de distància", descriuen.















La manifestació també s'ha fet un lloc a la crònica del dia de la BBC. "Centenars de manifestants catalans han protestat contra el veto als tres líders independentistes i, dins de la cambra, els diputats han col·locat fotos dels membres exclosos a les seves taules", descriuen.



El diari francès Libération ha dedicat una entrada al seu directe a la manifestació a l'exterior del Parlament. "Això també està passant aquest dimarts al Parlament Europeu a Estrasburg: uns 10.000 manifestants han vingut amb banderes de Catalunya davant de la seu del Parlament", apunten.



La cadena de televisió francesa BMF TV centra la seva crònica en el veto a Puigdemont i el risc que fos detingut en cas que hagués travessat la frontera francesa. Mitjans locals com The Brussels Times, L'Essentiel de Luxemburg o Rue89 Strasbourg també han cobert l'esdeveniment.









ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/resso-internacional-manifestacio-estrasburg_400225_102.html