dijous, 4 de juliol del 2019

Borrell tanca la porta al referèndum ofert per Torrent: "Ja no sabem com dir que no"



REFERÈNDUM






Nicolas Tomás
Foto: EFE
Madrid. Dijous, 4 de juliol de 2019














La resposta del govern espanyol a la proposta de Roger Torrent sobre un pacte de claredat per un referèndum ha estat clara i contundent. Ha arribat aquest dijous al migdia en boca del ministre d’Exteriors sortint,  (El Corrupte) Josep Borrell, que s'ha expressat de forma contundent i rotunda: “No sé quantes vegades el president del govern ha de repetir que no existeix cap possibilitat constitucional de celebrar un referèndum de secessió a Catalunya”.



En una conferència aquest dijous al matí a Madrid, el president del Parlament ha estès la mà a fer un “pacte de claredat” com el del Quebec per a fixar les condicions d’un referèndum. Però, poques hores després, s’ha trobat la porta tancada als morros per part de Borrell. Ha volgut deixar clar que “el senyor Torra i tots els qui cada dia reclamen el dret a
l’autodeterminació han de saber que no hi ha res en el dret internacional que suporti aquesta petició”. I ha reblat: “Podran continuar demanant-ho, però ja no sabem com dir no”.



En aquest sentit,  (El Corrupte) Borrell ha dit que, en el cas del Quebec, no va haver-hi cap referèndum acordat, sinó dos referèndums unilaterals. Sí que ha admès que hi ha l’excepció d’Escòcia, “perquè no hi havia cap obstacle en la seva Constitució”. I ha afegit: “En el cas espanyol, com en el d’Alemanya, Itàlia, França o els Estats Units, aquesta possibilitat no existeix”. Ha subratllat que Sánchez ha estat molt clar.



El ministre d’Exteriors en funcions també ha estat preguntat per les crítiques del Govern a la seva elecció com a Alt Representant de la UE per als Afers Estrangers. “No sé què pensa l’independentisme ni em preocupa”, ha assegurat. “Les funcions de l’Alt Representant, en el cas que el Parlament Europeu aprovi el meu nomenament, no tenen res a veure amb problemes que són interns en un país de la Unió Europea”, ha conclòs.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/borrell-rebutja-referendum-torrent_400744_102.html