dilluns, 17 de juny del 2019

Una vuitantena d’eurodiputats demanen a la mesa del Parlament Europeu que protegeixi els drets de Puigdemont, Junqueras i Comín



MÓN - EUROPA






Han enviat una carta signada per representants de cinc grups parlamentaris de l'eurocambra















Per: Redacció

17.06.2019  18:21




Setanta-sis eurodiputats, sortint i entrants, s’han dirigit per carta a la mesa del Parlament Europeu perquè protegeixi els drets polítics de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín perquè puguin exercir el seu càrrec. Denuncien que les autoritats espanyoles han impedit que els tres eurodiputats hagin fet el jurament de la constitució espanyola a Madrid i exigeixen que es respecti el resultat de les eleccions europees.



‘Els actes de les autoritats espanyoles atempten contra els drets polítics dels eurodiputats escollits Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Toni Comín i més de dos milions de ciutadans europeus que van votar per ells’, diu la carta. Asseguren que és una violació inacceptable de les normes de l’eurocambra i dels tractats de la Unió Europea.



Critiquen que hi ha una ‘intenció clara’ d’impedir-los que exerceixin el càrrec amb tots els drets i llibertats i consideren que pretenen
‘impedir qualsevol debat al Parlament Europeu que pugui posar en qüestió el judici als líders socials i polítics catalans’.



La mesa del Parlament Europeu es reuneix aquesta tarda a Brussel·les i almenys cinc vice-presidents de la cambra esperen que el president de la institució, Antonio Tajani, expliqui a la trobada perquè es va vetar l’entrada a Puigdemont i Comín com a eurodiputats electes a principis de mes.



Entre els signants eurodiputats de cinc grups parlamentaris: Socialistes i Demòcrates, Renaixença, Conservadors i Reformistes Europeus, Verds/ALE, GUE/NGL i Identitat i Democràcia. Per exemple, han firmat eurodiputats d’Escòcia (Alyn Smith), Irlanda (Liadh Ní Riada), Finlàndia (Anneli Jäätteenmäki), Itàlia (Enrico Gasbarra, Barbara Spinelli) i França (Karima Delli, José Bové, Michèle Rivasi).



Entre els polítics de l’estat espanyol que hi han donat suport hi ha Ramon Tremosa (JxCat), Josep-Maria Terricabras, Jordi Solé i Diana Riba (ERC), Ernest Urtasun, Miguel Urbán i María Dolores Sánchez Caldentey (Podem), Izaskun Bilbao (PNB) i Pernando Barrena (EH-Bildu).


















THANK YOU !!







ENLLAÇ NOTÍCIA :


https://www.vilaweb.cat/noticies/seixantena-eurodiputats-mesa-parlament-europeu-drets-puigdemont-junqueras-comin/