dimarts, 21 de maig del 2019

[VÍDEO] Vox i Ciutadans boicoten els independentistes quan prometen el càrrec



MÓN - ESPANYA






Han intentat tapar les paraules dels diputats d'ERC i de Junts per Catalunya picant als escons 















Per: Redacció

21.05.2019  14:16




Tensió congrés espanyol quan els diputats independentistes catalans i bascs han promès el càrrec com a diputats. Cada cop que un diputat d’ERC, Junts per Catalunya prometia el càrrec amb referències a la República Catalana, els presos polítics i els exiliats els diputats de Vox, però també alguns diputats de Ciutadans i del PP, han picat sobre els escons per a tapar el so de les seves paraules. 


‘Des del compromís república, com a pres polític i per a imperatiu legal, sí prometo’, ha dit Junqueras. Els diputats de Junts per Catalunya prometen el càrrec ‘per imperatiu legal amb lleialtat al mandat democràtic del primer d’octubre i al poble de Catalunya’. Vegeu-ho ací:






























Aquest boicot s’ha repetit cada vegada que un independentista ha promès el càrrec, també en el cas dels diputats d’EH-Bildu, fins al punt que la nova presidenta del congrés espanyol, Meritxell Batet, ha demanat ordre en més d’una ocasió.












A.Rivera ha demanat la paraula en més d’una ocasió per a queixar-se de com prometien el càrrec els independentistes. En un principi, Batet no li ha donat, però després l’ha deixat parlar i Rivera li ha demanat que impedís que es parli de presos polítics. Batet, però, ha dit que existeix jurisprudència del Tribunal Constitucional espanyol que permet d’utilitzar fórmules ‘flexibles’ a l’hora de jurar o prometre el càrrec.














ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-diputats-ultres-boicoten-els-independentistes-quan-prometen-el-carrec/