dijous, 9 de maig del 2019

L'independentisme conquereix la Cambra de Comerç de Barcelona



ELECCIONS CAMBRES DE COMERÇ






Carlota Serra
Foto: C.S
Barcelona. Dijous, 9 de maig de 2019


















L'independentisme, amb la candidatura Eines de País, arrasa a la Cambra de Comerç de Barcelona, segons els resultats provisionals. Miquel Valls dirà finalment adeu a l'ens cameral després de més de 17 anys al capdavant, i serà rellevat per un ple que aposta clarament per la República. La Cambra "com a estructura d'Estat" que volien els independentistes finalment serà una realitat. L'empresariat ha parlat i vol una Cambra independentista.



Es tracta de les eleccions més disputades a l'ens cameral, amb tres candidatures amb presidenciable —Enric Crous i José María TorresCarles Tusquets i Ramon Masià—, la candidatura dels empresaris independentistes (Eines de País) sota el paraigua de l'ANC i la llista de les dones de Lideratge 50a50.



Uns resultats devastadors i inesperats que revolucionen del tot el mapa empresarial a Catalunya. Segons les xifres provisionals, de les 40 cadires escollides, 31 les han guanyades Eines de País, 5 per Crous&Torres, 3 per Carles Tusquets i 1 per Lideratge 50a50. Ramon Masià no ha aconseguit cap epígraf, i Enric Crous tampoc no ha
sortit per la cadira d'Interprofit a la qual es presentava; Tusquets ha aconseguit la seva per Trea Capital i dues més.



Entre els guanyadors hi ha els noms de Joan Canadell, Mònica Roca, Joel Joan, Pere Barrios i Maria Català, entre molts d'altres. Si tot queda com demostren aquests resultats, fonts d'El Nacional apunten a Barrios i a Mònica Roca com a possibles presidents. Davant la victòria d'Eines de País, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha aparegut a la Llotja per celebrar-ho amb els guanyadors.











El moment més insòlit ha estat quan el director general de la Cambra, Xavier Carbonell, ha sortit davant els periodistes i els candidats, aglomerats a la Casa de la Llotja des de feia més de tres hores, per dir que la Junta Electoral de Cambres (JEC) havia decidit finalment donar els resultats l'endemà. Al mateix moment, en alguns mitjans es filtraven els resultats finals que donaven la victòria incondicional a l'independentisme.



El secretari general de la Cambra, Xavier Coronas, ha explicat que la decisió de la JEC ha estat perquè "els auditors han detectat 955 vots que s'han d'apartar de l'escrutini per acabar de verificar, ja que són sospitosos", però segons Coronas "no vol dir que hagi de tenir un impacte en els resultats", JEC ha trobat prou indicis com per veure que hi havia alguns vots que calia retirar de l'escrutini.



Segons la Cambra, la participació ha arribat als 17.224 vots a la Cambra barcelonina, un 1,7% més que a les darreres eleccions, cosa que ja és "un gran avenç". En aquests, cal restar-hi els 955 vots dubtosos.



Amb tot, els resultats finals no se sabran fins dilluns vinent, dia 13 de maig, quan la Junta Electoral es reunirà una altra vegada per decidir què es fa amb aquests vots i sospesar els possibles recursos i impugnacions. De totes maneres, la victòria d'Eines de País és inaudita. Amb 31 cadires, els independentistes tenen majoria absoluta per presidir la Cambra —i a més compten amb Joan Font, de Bonpreu, que va amb la candidatura d'Enric Crous però també és afí a Eines de País.



D'aquesta manera, no caldran pactes: és un fet, l'independentisme dirigirà la Cambra. O no. Ara encara queden tres dies en què els candidats poden presentar recursos i impugnacions.







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.elnacional.cat/ca/economia/eleccions-cambra-independentisme-guanya_382531_102.html