dimecres, 15 de maig del 2019

La presó preventiva dels presos polítics arriba al Bundestag



PROCÉS CATALÀ






El partit Die Linke presenta aquest dijous una moció per tal que el govern alemany es pronunciï sobre la causa judicial contra l'independentisme i intercedeixi en el procés català








per NacióDigital, 15 de maig de 2019 a les 16:19







El parlament alemany en una jornada plenària. | German Bundestag







La presó preventiva dictada contra els líders independentistes que actualment estan sent jutjats al Tribunal Suprem arriba aquest dijous al Bundestag, el parlament alemany. Ho fa en forma de moció, presentada pel partit Die Linke, que podrà ser votada en ple en els propers mesos.




 


L'escrit, aprovat per tot el grup parlamentari del Die Linke, liderat pels diputats Zaklin Nastic, Andrej Hunko i Dr. Diete Dehm, emplaça l'executiu d'Angela Merkel a pronunciar-se sobre la causa judicial oberta contra els presos polítics i a insistir públicament per tal que es respectin els drets fonamentals.





A més, Die Linke, que va decidir impulsar la moció després de reunir-se amb el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, el passat març, demana que el govern federal exigeixi al Suprem l'admissió d'observadors internacionals i que, d'una vegada per totes, faci una passa endavant i intervingui en el conflicte entre Catalunya i Espanya per "arribar a una solució democràtica, consensuada entre ambdues parts i conforme al dret internacional".








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.naciodigital.cat/noticia/179872/preso/preventiva/dels/presos/politics/arriba/al/bundestag#.XNxDqKp0O5c.twitter