dimecres, 3 d’abril del 2019

[VÍDEO] El govern britànic, qüestionat al parlament per la ‘violació de drets humans’ a Catalunya



MÓN - EUROPA






El ministre d'Europa i Amèrica diu que és 'absurd' parlar de presos polítics a l'estat espanyol i que respecten l'estat de dret 














Per: Redacció

03.04.2019  21:08




La diputada escocesa de l’SNP Marion Fellows ha preguntat avui al govern britànic per la ‘violació de drets humans’ a Catalunya. En la sessió de control al ministre d’Europai Amèrica, Alan Duncan, la diputada ha preguntat si el silenci del Regne Unit respecte de la situació dels presos polítics és un favor al govern espanyol a canvi del suport al Brexit:



‘És cert que el govern del Regne Unit no defensa l’autodeterminació de Catalunya perquè necessita el suport d’Espanya en les negociacions del Brexit?’



‘Lluny de ser l’actor global destacat que van imaginar els partidaris del Brexit, el Regne Unit s’està convertint en una irrellevància en l’escena mundial. La defensa dels drets humans és responsabilitat de tots, i negar l’existència de presos polítics no té relació amb la realitat’, ha afegit al parlament de Westminster.



Durant la resposta, Duncan ha dit que el govern britànic defensa l’estat de dret i ha dit que és ‘absurd’ que s’acusi l’estat espanyol de tenir presos polítics.






 







ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-diputada-snp-govern-britanic-violacio-drets-humans-catalunya/