dimecres, 24 d’abril del 2019

[VÍDEO] El coordinador de Mossos per la República treu de polleguera V🤢x, la fiscalia i Marchena



PAÍS - PRINCIPAT






Vídeo íntegre de la tensa declaració d'Albert Donaire, coordinador del Mossos per la República 















Per: Redacció

24.04.2019  12:20




Albert Donaire, coordinador de Mossos per la República ha protagonitzat la declaració més tensa de la jornada al tribunal Suprem espanyol en el judici contra el procés. Sobretot amb els representants de l’extrema dreta de V🤢x, però també amb el president Marchena i amb el fiscal Zaragoza. Abans de començar Donaire ha recordat que és processat per un suposat delicte de calúmnies per un afer a l’aeroport de Girona quan va demanar ser atès en català. Un fet que va motivar una denúncia de la Guàrdia Civil. Donaire ha recordat que encara no hi ha sentència.



Donaire que va ser amenaçat amb pintades a casa seva abans de declarar com a testimoni, ha engegat contestant en català Marchena que no ha donat més transcendència, en un primer moment. Però de seguida ha començat l’interrogatori de V🤢x. I Donaire ha seguit en català durant les primeres intervencions de l’extrema dreta. Com?, ha dit Ortega Smith. Donaire ha traduït. El coordinador dels Mossos per la República ha contestat V🤢x que li ha recordat algunes piulades ideològiques, opinions personals, al cap i a la fi, al seu compte de Twitter. Donaire ha confirmat que és soci de l’ANC. La tensió a la sala era ben palpable.





V🤢x també ha preguntat per l’actuació de Donaire durant l’1-O i ell ha contestat que va anar a Ribes de Freser i va procurar no incomplir la resolució judicial però que tampoc va
voler generar violència contra els votants. La paciència de Marchena i companyia s’acabava. I ha esclatat del tot quan Donaire ha dit que ell no era jutjat en aquesta sala.



Aleshores, el president del Tribunal no ha pogut més, ha aturat l’interrogatori i l’ha cridat a l’ordre d’una manera poc amable, recordant-li que la seva opinió no era important i li ha recordat les responsabilitats penals que es podrien derivar d’una declaració impertinent.



Després, Javier Zaragoza ha demanat per un grup de Telegram d’agents dels Mossos d’Esquadra partidaris de la independència. Donaire ha afirmat que hi formava part, però que no era l’administrador. Zaragoza, com V🤢x, han recordat alguns missatges de Donaire a les xarxes socials. Què volien provar?



Albert Donaire: ‘S’havia d’haver habilitat una legalitat alternativa perquè els Mossos s’hi haguessin pogut acollir’



Finalment, les preguntes de Xavier Melero han deixat en evidència el to de l’acusació envers les opinions del testimoni, demostrant que les expressions d’aquesta persona no impliquen res delictiu. Donaire ha reconegut que ha estat objecte d’una investigació d’assumptes interns dels Mossos per les seves manifestacions polítiques i l’intent de Zaragoza de donar transcendència als tuits de Donaire ha quedat desmuntat pel breu però demolidor interrogatori de Melero.



Vegeu-ne ací el vídeo de la tensa declaració completa d’Albert Donaire:













Després de la declaració, Donaire ha volgut deixar constància a les xarxes socials dels drets vulnerats per l’estat espanyol:


















ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/albert-donaire-judici-contra-el-proces-declaracio-vox-marchena-fiscalia-video/