dimecres, 13 de març del 2019

Última Hora : Torra desafia la Junta Electoral espanyola i manté la pancarta i els llaços grocs



PAÍS - PRINCIPAT






Torra desafia la Junta Electoral espanyola i manté la pancarta i els llaços grocs
















Per: Redacció 

13.03.2019  18:43





El president de la Generalitat, Quim Torra, ha decidit de mantenir la pancarta i el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat contra la decisió de la Junta Electoral espanyola (JEC), que havia ordenat la retirada dels llaços grocs i de les estelades d’edificis del govern abans de 48h, un termini que es complia aquesta tarda.



Torra ha presentat un recurs contra la decisió de la Junta Electoral espanyola i ha denunciat un nou intent de vulneració de la llibertat d’expressió. En aquest sentit, defensa la llibertat d’expressió dels funcionaris de la Generalitat, que han col·locat llaços grocs els útlims mesos per a demanar l’alliberament dels presos polítics.



Al recurs, Torra diu que el fet de retirar els llaços grocs va en contra de la neutralitat política, ja que de fa temps formacions que participen a les eleccions espanyoles han demanat la retirada d’aquest símbol dels espais públics. Així mateix, recorda que el parlament va refusar per més de dos terços dues proposicions de llei que instaven a la
prohibir els llaços grocs a l’espai públic i els edificis instituicionals. ‘D’aquest rebuig es desprèn una postura clara del parlament a favor de la llibertat d’expressió a l’espai públic i les institucions’, diu.



També recorda que el Parlament de Catalunya va aprovar el 2014 una resolució que definia l’estelada com un anhel de lliberat i que, per tant, no pot afirmar-se que sigui un símbol partidista.



A més, argumenta l’enorme dificultat de complir l’ordre de la JEC, que li demana de retirar estelades i llaços grocs d’absolutament tots els edificis públics depenents de la Generalitat. ‘Com saben, existeix una multitud d’edificis públics a tot el territori de Catalunya, en els quals es presten serveis propis de la Generalitat que, d’una banda, no són propietat d’aquesta institució i, de l’altra, molts d’ells no són gestionats directament’.








ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.vilaweb.cat/noticies/torra-desafia-junta-electoral-espanyola-mante-la-pancarta-llacos-grocs/