divendres, 22 de març del 2019

La fiscalia es querellarà contra Torra per desobediència



LLAÇOS GROCS






El Nacional
Foto: Sergi Alcàzar
Barcelona. Divendres, 22 de març de 2019














La fiscal general de l'Estat, María José Segarra, ha ordenat a la Fiscalia de Catalunya que, un cop tingui coneixement de totes les actuacions, interposi una querella per desobediència contra el president de la Generalitat, Quim Torra, per haver ignorat els requeriments de la Junta Electoral Central (JEC).



La Fiscalia General de l'Estat ha pres aquesta decisió després de rebre la petició de la Junta Electoral que actués, malgrat que aquest migdia Torra ha retirat les pancartes amb els llaços blancs i grocs del Palau de la Generalitat complint la resolució de la JEC.




 








El ministeri públic no especifica el delicte pel qual s'interposarà la querella, tot i que els
fets que relata encaixen amb la desobediència.



La Junta Electoral Central va comunicar a la Fiscalia General de l'Estat ahir dijous l'incompliment per part de Torra dels acords que va adoptar l'11 i el 18 de març, perquè estudiés les possibles responsabilitats penals.



Fiscalia de Catalunya

 

La Fiscalia General, avui divendres, ha remès l'acord a la Fiscalia de Catalunya, a la qual competeix estudiar el cas per tractar-se d'un aforat i d'un delicte comès en el territori de la comunitat autònoma. I ho ha fet amb l'ordre que, un cop coneguts els fets, procedeixi a exercitar accions penals i a interposar la corresponent querella.





L'article 410 del Codi Penal preveu per al delicte de desobediència per part d'una autoritat pública a resolucions judicials multa de tres a dotze mesos i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic per temps de sis mesos a dos anys.










ENLLAÇ NOTÍCIA :


https://www.elnacional.cat/ca/politica/fiscalia-querella-quim-torra-desobediencia_367225_102.html