dimarts, 5 de febrer de 2019

Deu morts i una trentena de ferits en l'incendi d'un edifici de ParísPARÍSLa policia ha detingut una dona que viu a l'immoble i la fiscalia no descarta que el foc hagi estat provocat
Redacció Actualitzat
Els bombers han tingut moltes dificultats per accedir als veïns, que s'han refugiat a la teulada (Reuters)Almenys deu morts en l'incendi d'un edifici d'habitatges de París. Hi ha una trentena de ferits, tres dels quals són bombers.El fiscal de la capital francesa, Rémy Heitz, no descarta que hagi estat provocat.

"La principal. hipòtesi és l'origen criminal. Hi ha una persona detinguda. Es tracta d'una dona que vivia a l'immoble sinistrat. L'han detingut aquesta nit, no gaire lluny del lloc dels fets, i actualment està sota vigilància"


La policia judicial ha obert una investigació per "destrucció voluntària per un incendi que ha causat la mort".El foc ha començat cap a la una de la matinada i ha afectat les dues plantes superiors d'un edifici de vuit pisos situat en un barri del sud-oest de París. Poc després de l'alerta s'hi han desplaçat més de 200 bombers que,
veient la dimensió de les flames, han decidit evacuar els edificis situats al costat del sinistrat.

La fiscalia no descarta que el foc hagi estat provocat


Es tracta d'un edifici construït als anys 70, situat molt a prop del Bois de Boulogne

Un foc de grans proporcions
 

El responsable dels Bombers de la capital francesa destacava la virulència del foc:

"És un foc extremadament violent. La brigada de bombers de París s'enfronta sovint a incendis complicats, però aquest és particularment remarcable i violent"

A hores d'ara el foc està controlat, tot i que els bombers hi continuen treballant a l'espera que la investigació pugui determinar amb certesa l'origen de l'incendi.Es tracta d'un edifici construït als anys 70, situat molt a prop del Bois de Boulogne, un dels pulmons de la capital francesa. L'immoble ha quedat totalment destruït.
Les flames s'han declarat al pati interior de l'edifici i això ha fet més complicada la feina per controlar el foc. Una cinquantena de veïns s'han refugiat a la teulada i han estat evacuats per mitjà de les escales dels bombers amb grans dificultats.El 12 de gener una explosió de gas en un forn de pa del centre de París va provocar un incendi important que va causart la mort de quatre persones, entre elles una turista espanyola.

ENLLAÇ NOTÍCIA :

https://www.ccma.cat/324/set-morts-i-una-trentena-de-ferits-en-lincendi-dun-edifici-de-paris/noticia/2901970/