dimarts, 18 de desembre del 2018

Última hora : Sánchez i Torra negocien una cimera dels dos governs per aquest dijous



21-D







Marta Lasalas
Barcelona. Dimarts, 18 de desembre de 2018
















El govern de l’Estat i el de la Generalitat negocien la possibilitat de celebrar una reunió bilateral a Barcelona aquest dijous, el dia abans del Consell de Ministres que se celebrarà divendres a la Llotja de Mar. "No hi ha cap decisió definitiva, però s'avança cap a una reunió bilateral entre governs", asseguren fonts de l'executiu català.



Aquesta trobada inclouria els dos presidents, Quim Torra i Pedro Sánchez, els dos vicepresidents, Pere Aragonès i Carme Calvo, i dos ministres o consellers més per banda.


Per part catalana hi acudirien la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i la de Justícia, Ester Capella.



L'ordre del dia dels temes a discutir no es fixarà fins que s'acordi la reunió, segons aquestes fonts.



La trobada entre els dos govern es va desencallar aquest dilluns amb una reunión que van
celebrar Aragonès i Artadi amb la vicepresidenta espanyola. La reunió es va fer a la sala d'autoritats de l'estació de Sants. Pel matí, Calvo havia assistit a un acte al paranimf de la Universitat de València.



La cita es va convocar a les sis de la tarda i es va allargar dues hores, fins que la vicpresidenta va agafar l'AVE en direcció a Madrid.



El Govern ha deixat clar des de fa setmanes que vol una cimera dels dos executius i no una trobada dels dos presidents, amb tot, des de la Moncloa s'insistia a limitar la reunió a una cita protocolària dels dos presidents, igual com la que es va celebrar el passat més d'octubre a Sevilla, quan s'hi va convocar el Consell de Ministres.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/sanchez-i-torra-negocien-una-cimera-dels-dos-governs-per-aquest-dijous_336447_102.html