dimarts, 11 de desembre del 2018

La policia espanyola requisa documentació a la seu d’Europa Press Balears per una filtració periodística



CULTURA - MITJANS DE COMUNICACIÓ







La periodista s'ha acollit al seu dret professional a no revelar les fonts, però els agents s'han emportat el seu telèfon mòbil personal, dos ordinadors de l'empresa i diversos documents en paper 
















Per: Redacció 

11.12.2018  16:51





Agents de lapolicia espanyol s’han personat a la delegació balear de l’agència de notícies Europa Press per a requisar documentació i equips corporatius i personals, en el marc d’una investigació dins del cas Cursach, amb l’objectiu de determinar l’origen d’una filtració periodística que va avançar en primícia Europa Press Balears.



Tres agents i una secretària judicial han lliurat a la redacció l’ordre de registre i han exigit a la periodista que cobreix informació relacionada amb el cas Cursach que lliurés qualsevol documentació sobre la macrocaus.



La redactora s’ha acollit al seu dret professional a no revelar les fonts i els agents li han denegat la possibilitat de contactar amb els serveis jurídics de l’empresa. Per això,
emparant-se en el mandat judicial, els agents s’han emportat el seu telèfon mòbil personal, dos ordinadors de l’empresa i diversos documents en paper amb l’objectiu de determinar l’origen d’una filtració.



Segons consta en la sentència del Jutjat d’Instrucció número 12 de Palma, s’investiga un delicte de revelació de secrets, a instàncies dels advocats de Bartolomé Cursach, Bartolomé Sbert i el ministeri Fiscal. Segons que han informat els funcionaris policials, Europa Press no està sent investigada.



Europa Press reitera el seu compromís amb la llibertat periodística i amb la protecció de les fonts i lamenta aquest atac al dret a la informació, dret fonamental recollit a la Constitució.



Cas Cursach


Aquest cas investigava l’empresari en oci nocturn Bartomeu Cursach, la seva mà dreta, Bartomeu Sbert, i l’ex-directora general de Turisme, Pilar Carbonell, per un presumpte cas de suborn, coaccions, tràfic d’influències i pertinença a organització criminal. El jutge instructor afirma que hi ha “indicis seriosos” que “nombrosos policies locals”, així com persones amb altes responsabilitats a Cort i a Turisme, actuaven en connivència dels seus interessos. A canvi, haurien rebut regals: des de passis gratuïts per al gimnàs Megasport a festes amb cocaïna i prostitutes a la discoteca Tito‘s.








Enllaç notícia :