divendres, 7 de desembre del 2018

La diputada de la CUP Maria Sirvent, ferida per una bala d’escuma dels Mossos a Terrassa



PAÍS - PRINCIPAT







Càrregues de la policia a la manifestació antifeixista que protestava contra un acte de Vox a la ciutat 
















Per: Redacció

06.12.2018  20:14





Els Mossos d’Esquadra han fet diverses càrregues contra els participants en la manifestació antifeixista de Terrassa contra un acte convocat pel partit d’ultradreta Vox a la plaça del Primer de Maig de la ciutat. Hi ha hagut uns quants ferits, entre els quals la diputada de la CUP Maria Sirvent, que, segons que ha informat la CUP, ha rebut un impacte de bala d’escuma a la mà mentre assistia una manifestant que hi havia a terra amb un impacte al cap. Sirvent, afegeix la formació, és a urgències.





Ací podeu veure l’estat de la mà de la diputada:











D’altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) també ha denunciat
‘l’actuació desproporcionada dels Mossos.’ El secretari territorial de l’entitat, Pep Tomàs, també ha rebut un impacte de bala d’escuma.












Els manifestants contra la concentració del partit d’extrema dreta han cremat alguns retrats del rei, banderes espanyoles i alguns exemplars de la constitució espanyola.



Acabada la concentració, els agents han carregat contra els manifestants, que, segons fonts dels Mossos que cita l’ACN, havien llançat pedres, llaunes i objectes diversos contra la línia policíaca, a més de cremar contenidors. En aquest moment, segons que explica la policia catalana, és quan s’ha fet ús de les bales d’escuma.



Durant les càrregues, els Mossos han detingut dues persones. El SEM ha informat que havia atès cinc agents dels Mossos d’Esquadra i dos manifestants. El periodista de TV3 Oriol Freixenet ha enregistrat aquests vídeos de les càrregues:
























Enllaç notícia :