divendres, 7 de desembre del 2018

Mossos denuncien que a Girona la Brimo cridava “a por ellos” a través de l’emissora




Malestar al cos per la imatge de l’actuació de les unitats antiavalots








per Quico Sallés 

07/12/2018 13:37







Aldarulls a Girona per una protesta antifeixista contra un acte a favor de la Constitució | Jordi Borràs








Tensió i nervis a dins el col·lectiu dels Mossos d’Esquadra després de l’actuació de les unitats antiavalots el dia de la constitució espanyola tant a Girona com a Terrassa. Segons ha pogut saber El Món, als xats interns de diversos operatius s’ha denunciat que a través de l’emissora de la Brigada Mòbil dels Mossos- unitat d’ordre públic- durant l’operatiu a Girona es cridava “¡A por ellos! ¡A por ellos!”. El crit de guerra utilitzat per les policies espanyoles durant el referèndum del Peimer d’octubre contra els defensors de les escoles.





contra els antifeixistes concentrats ahir a Girona





Captura del xat de Mossos d'Esquadra on es comentava l'ús de l''a por ellos' | Q.S.






La polèmica no s’ha quedat només en els xats iterns sinó que el col·lectiu Guilleries, una associació de Mossos  republicans, ha denunciat a través d’un comunicat la utilització d’aquesta divisa durant l’operatiu. Així mateix
n’ha demanat responsabilitats i que s’investigui l’origen i els responsables de proferir aquest tipus de crits.




Així doncs sobre la nova carpeta la polèmica de l’actuació de les unitats antiavalots i d’ordre públic dels mossos. De fet, aquest matí el president de la Generalitat Quim Torra, des d’Eslovènia, ha donat un ultimàtum el conseller d’Interior, Miquel Buch, per tal que faci canvis necessaris a dins la cúpula policial i es minimitza la imatge de la policia catalana.





Captura del xat de Mossos d'Esquadra on es comentava l'ús de l''a por ellos' | Q.S.






Fins i tot el mateix conseller a primera hora d’aquest matí no amagava la seva preocupació per la imatge que van oferir les càrregues dels mossos durant la jornada d’ahir. Buch no se n’ha estat de titllar-les d’excessives.







Enllaç notícia :

https://elmon.cat/politica/mossos-denuncien-que-girona-brimo-cridava-por-ellos-traves-lemissora