dilluns, 17 de desembre del 2018

Detenen a Catalunya un radical islamista d'origen holandès



TERRORISME







Gemma Liñán
Foto: ACN
Barcelona. Dilluns, 17 de desembre de 2018



















Els Mossos d'ESquadra han detingut a l'AP-7 un radical islamista d'origen holandès al qual els serveis d'intel·ligència tenien fitxat com un sospitós perillós, després que diumenge es reforcés la vigilància.



Es tracta de Khalid Makran, de nacionalitat holandesa. L'han trobat en una àrea de servei entre Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant. Un dels treballadors de la benzinera l'ha vist dins el cotxe fent virolles. Anava vestit amb un xandall de color blau, una armilla fosca i anava sense sabates i amb mitjons blancs.



La unitat dels Mossos que ha anat a la benzinera alertada pel treballadro ha pogut comprovar que es tractava de Khalid Makran. L'alerta havia arribat ahir a les 19:21h. I l'últim cop que se l'havia vist era a
Salou a les 15h, on presumptament havia fet unes pintades.



Els serveis d'intel·ligència havien advertit la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos de la radicalitat d'aquest home al qual s'havia vist per última vegada a Salou (Tarragonès) amb una conducta "irregular", amb "sermons islamistes" i que es va dirigir a una comissaria dels Mossos, segons el ministre.



Ahir a la tarda el comissari de guàrdia va donar la alerta a totes les unitts de Mossos i Policies Locals  de reforç de dotacions dins i fora les comissaries i perquè en cas de localitzar el sospitós calia prendre mesures de seguretat i autoprotecció, escorcollar-lo a ell, acompanyants i vehicle, i informar a la Comissaria General d'Informació dels Mossos.
Aquest és l'avís a totes les unitats que es va donar ahir al vespre al qual ha tingut accés El Nacional.



MP3 :

 https://www.elnacional.cat/uploads/s1/62/58/66/9/whatsapp-audio-2018-12-16-at-22-06-54.ogx













El Ministre FErnando Grande Marlaska ha afegit que tenia antecedents criminals i "evidentment" les forces de seguretat aconsellaven localitzar-lo i detenir-lo.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/detingut-catalunya-radical-islamista-origen-holandes_335808_102.html