dimecres, 21 de novembre del 2018

Torra reclama a Torrent que "els insults no es permetin" al Parlament



POLÍTICA







El cap de l'executiu ha demanat la paraula al ple després que un diputat de Cs hagi retret piulades "racistes i xenòfobes"








perACN  
21/11/2018 21:07




El president de la Generalitat, Quim Torra | ACN
 




El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat al president del Parlament, Roger Torrent, que "els insults que s'han dit no es permetin" a la cambra catalana. Així ho ha exigit en demanar la paraula "per al·lusions" al final del debat dels grups amb el Síndic, a la sessió plenària d'aquesta dimecres a la tarda, i fent referència explícita a la reunió que van mantenir Torrent i els portaveus dels grups per garantir "respecte institucional" a les sessions. "Sincerament, en aquesta última intervenció no l'he vist enlloc, ni al Síndic ni a la resta de grups ni al meu nom", ha assegurat Torra. "Els recordo que vam plantejar, atès el que havia passat a l'anterior ple, que no permetríem arribar a la desqualificació personal", ha recordat Torrent.




"Que tothom podia plantejar amb llibertat d'expressió..., la llibertat d'expressió té a veure amb que jo pugui parlar i expressar-me, diputats", ha advertit Torrent mirant a la bancada de la seva dreta. "Vam plantejar que òbviament qualsevol grup podia intervenir amb els seus
plantejament a l'hemicicle, i que la línia que no traspassaríem mai és la de la desqualificació i l'insult personal", ha seguit el president del Parlament.




Torra ha demanat torn de paraula a Torrent després de la rèplica del diputat de Cs Manuel Rodríguez que ha retret al Síndic que no hagi inclòs al seu informe del 2017 piulades "racistes i xenòfobes" en què "es tracta de colons als catalans amb arrels a la resta d'Espanya, ni als articles del molt honorable president, ni les declaracions de les persones 'non grata'; [...] vostè no va fer res", li ha recriminat Rodríguez al Síndic de Greuges.








Enllaç notícia :

https://elmon.cat/politica/torra-reclama-torrent-que-insults-no-permetin-al-parlament