dimarts, 13 de novembre del 2018

Puigdemont: ‘Només seria candidat a les europees si fos número dos de Junqueras’



PAÍS - PRINCIPAT







El president obre la porta perquè Anna Gabriel sigui la número tres de la llista 
















Per: Redacció 

13.11.2018  09:13





El president Carles Puigdemont ha descartat de ser cap de llista per a les eleccions europees. Tanmateix, ha dit que no refusa de formar part d’una llista única. ‘L’única manera que sigui candidat a les europees és que jo sigui el número dos de Junqueras’, ha dit en una entrevista a ‘El matí de Catalunya Ràdio’. I ha afegit que, en cas de confegir-se una llista única, ‘el lideratge de Junqueras és indiscutible.’



Puigdemont ha reconegut que és una proposta que no ha comentat amb cap partit. Encara ha anat més enllà i no ha tancat la porta a incloure-hi Anna Gabriel, actualment exiliada a Suïssa, com a número tres. Divendres passat, Marta Rovira, també exiliada a Suïssa, va descartar de presentar-se a les europees.



Sense les condicions per a pactar un referèndum




El president ha assegurat que el mandat del Primer d’Octubre només es pot substituir per un referèndum pactat amb l’estat espanyol, però alhora ha subratllat: ‘Avui no hi ha les condicions per a asseure’s en igualtat de condicions.’ Puigdemont ha detallat que en cas de negociació la part catalana ‘acudiria a la taula emmanillada o bé amb el risc de ser detinguda després.’



El president ha explicat que en les condicions actuals, en què la repressió de l’estat continua, és impossible de mantenir una negociació productiva. ‘Hi ha un govern sota llibertat vigilada i un parlament controladíssim, amb gent que s’autocensura’, ha afegit. Per ell, el canvi de govern a l’estat espanyol ha estat més estètic que no pas de fons.



‘La recepta Pedro Sánchez s’assembla molt a la recepta Rajoy. Potser ha canviat el to, les paraules, però s’assemblen molt’, ha declarat.








Enllaç notícia :