dimecres, 14 de novembre del 2018

Europa avala els comptes de la fundació del partit europeu d'ERC tot i les queixes de PP i Cs



PARLAMENT EUROPEU







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimecres, 14 de novembre de 2018
















L'Eurocambra ha avalat els comptes del 2017 de la fundació del partit europeu d'ERC, que havien estat denunciats per eurodiputats del PP, Cs i exmembres d'UPyD. L'auditoria externa a la Coppieters Foundation, elaborada cada any per Ernst&Young a petició de l'Eurocambra, assegura que els comptes de la fundació "compleixen amb les normes i la regulació aplicable al finançament dels partits polítics i les fundacions polítiques a nivell europeu", segons ha pogut saber l'ACN.



En diverses cartes dirigides al President de l'Eurocambra, Antonio Tajani o al seu secretari general, Klaus Welle, els eurodiputats Ramon Luis Valcárcel (PP), Enrique Calvet (Cs) i Beatriz Becerra (exUPyD) van acusar la Coppieters Foundation de "centrar la seva activitat en promoure un referèndum declarat il·legal”, i fer accions destinades “a impulsar el procés secessionista i aconseguir suports internacionals”.



A més, van criticar que el setembre del 2017 la fundació premiés amb el Coppieter Award a la llavors presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El secretari general de l'Eurocambra, Klaus Welle, va
respondre a Becerra que es prenia "molt seriosament" les acusacions i tot i els comptes serien revisats "degudament" en l'auditoria independent anual.



Ara, el Parlament Europeu ha comunicat oficialment a la Coppieters Foundation que els seus comptes són correctes, després de l'auditoria regular a què se'ls sotmet cada any. De fet, arran de les queixes dels eurodiputats, el comitè de Pressupostos de l'Eurocambra va fer una sèrie de preguntes addicionals a l'entitat, a banda d'esperar a la revisió anual dels números, que no ha constatat cap mena d'irregularitat.



L'informe de l'auditoria, que ha pogut veure l'ACN, avala totes les despeses de la fundació i les seves activitats, i considera que sempre ha actuat d'acord amb les normes europees.



Les queixes d'eurodiputats 

 

En una carta l'octubre de l'any passat, el popular Ramón Luis Valcárcel deia a Tajani que no és "admissible que una entitat contraria als valors europeus més elementals s'estigui nodrint de finançament comunitari". "Ens preocupa, estimat president, que la entitat que atorga aquest 'reconeixement' (a Forcadell) estigui subvencionada amb fons europeus", afegia l'eurodiputat.



En una línia similar, l'eurodiputat Ernique Calvet acusava la Coppieters Foundation, vinculada a l'Aliança Lliure Europea (ALE), de "defensar en els seus estatuts i activitats tesis separatistes orientades a la destrucció del projecte europeu". "Carme Forcadell ha estat premiada per tot allò que l'ha portat a estar imputada, però el que és pitjor és que el premi està finançat pel Parlament Europeu", es queixava Calvet.



Per la seva banda, Beatriz Becerra deia que les activitats de la fundació eren "il·legals" i demanava al Parlament que les audités per reclamar "el retorn de les subvencions que hagin estat indegudament gastades per objectius diferents als previstos".



L'auditoria no reclama cap mena de retorn de diners i, per desè any consecutiu, dona el vist-i-plau als comptes de la Coppieters Foundation, incloent activitats desenvolupades el 2017 com el premi a Carme Forcadell o diversos seminaris sobre minories, llengües o feminisme.








Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/eurocambra-avala-comptes-fundacio-erc_324408_102.html