divendres, 5 d’octubre del 2018

El govern espanyol amenaça: ‘Si el parlament adopta decisions contràries a la constitució, actuarem’



PAÍS - PRINICPAT







Isabel Celaá assegura que la 'crisi' l'independentisme 'arrossega tota Catalunya' i insta Torra a desblocar les institucions 
















Per: Redacció 

05.10.2018  13:52





La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha acusat l’independentisme de ‘blocar el parlament’ arran de la seva ‘crisi’ política, en referència a la suspensió de l’última sessió del ple de política general. JxCat i ERC, després d’hores de negociació, van assolir un acord per a protegir els diputats processats per Pablo Llarena, però els lletrats de la cambra els van advertir que podia comportar responsabilitats jurídiques. En aquest sentit, la portaveu ha amenaçat que la Moncloa ‘actuarà en conseqüència’ si la cambra catalana pren decisions ‘contràries a la constitució.’



De moment encara no hi ha data per a reprendre el ple. La mesa del parlament s’ha de tornar a reunir per a tractar les peticions de reconsideració de PP, PSC i Ciutadans contra l’acord d’ERC i JxCat.



Però tampoc no hi ha data per aquesta reunió. Una volta es faci es decidirà quan es reprèn el debat de política general.



Celaá ha criticat que
l’independentisme ‘amb la seva crisi arrossega a tota Catalunya’ i ha instat el president de la Generalitat, Joaquim Torra, a desblocar les institucions per tal d’aturar la ‘inestabilitat’. També li ha demanat que fomenti el diàleg entre catalans. La compareixença de la portaveu s’ha fet poc després de la conferència de premsa del president Torra i el vice-president, Pere Aragonès, en la qual s’han compromès a mantenir la unitat del govern fins a les sentències del judici contra l’1-O.








Enllaç notícia :