dimecres, 12 de setembre del 2018

La ministra de Sanitat espanyola, Carmen Montón, dimiteix pel cas del màster



MÓN - ESPANYA







María Luisa Carcedo la substitueix al capdavant del ministeri 
















Per: Redacció 

11.09.2018  21:19





La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social espanyola, Carmen Montón, ha dimitit aquest vespre pel cas del màster que va cursar a la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid. Avui, el president espanyol, Pedro Sánchez, havia dit durant la sessió de control al senat que Montón feia una gran tasca al Ministeri de Sanitat i que la hi continuaria fent. Pocs minuts després de la dimissió, el govern espanyol ha anunciat que el relleu l’agafa María Luisa Carcedo, alta comissionada per a la lluita contra la pobresa infantil i secretària de sanitat de l’executiva federal del PSOE.



Montón, ex-consellera de Sanitat de la Generalitat Valenciana, va cometre presumptes irregularitats en el màster d’estudis de gènere que va cursar el 2013. Segons que va publicar Eldiario.es, va aprovar un màster que era presencial sense haver assistit a classe, va aprovar assignatures fora de termini i va
copiar una part del treball de final de màster.



De primer, Montón va defensar la seva innocència, va dir que no havia comès cap irregularitat i va afirmar que el seu cas era diferent del del president del PP, Pablo Casado, i del de l’ex-presidenta de la comunitat de Madrid Cristina Cifuentes. En la seva compareixença, ha reiterat que no ha comès cap irregularitat i ha dit que dimitia per no perjudicar el govern espanyol.



És la segona dimissió de l’executiu de Pedro Sánchez després de tres mesos de govern del PSOE. La primera fou la de l’ex-ministre de Cultura Màxim Huerta, que va plegar per haver comès unes irregularitats en pagaments a Hisenda.









Enllaç notícia :