dimecres, 12 de setembre del 2018

Discursos de Núria Tarrés,Ben Emmerson,Aamer Anwar,Marcel Mauri i Elisenda Paluzie(Videos)



PAÍS - PRINCIPAT







[VÍDEO] Núria Tarrés, mare d’Adrià Carrasco: ‘Quina injustícia, quina vergonya!’








La mare del membre dels CDR exiliat a Brussel·les ha cridat a mantenir la mobilització i a no deixar-se vèncer per la por 
















Per: Redacció 

11.09.2018  18:25





No ens guanyen quan ens empenyen, quan ens empresonen o quan ens exiliem. Ens guanyen quan ens injecten el verí de la por i ens aturem i ens desmobilitzem.’ Amb aquesta contundència s’ha dirigit Núria Tarrés, la mare de l’Adrià Carrasco, el membre dels CDR exiliat a Brussel·les, als manifestants que omplien l’avinguda de la Diagonal.











Tarrés ha assegurat que el seu fill va emprendre el camí de l’exili ‘cercant la seguretat i la justícia que aquí no té.’ L’Audiència espanyola, el tribunal que en va cursar l’ordre de detenció, l’acusa d’un delicte de terrorisme. ‘Ahir el seu pare i jo érem a Brussel·les amb ell. El nostre cos és aquí, però el
nostre cor i ànima és allà amb ell. No ens acostumarem mai a aquesta situació. Quina injustícia, quina vergonya!’, ha afirmat.



Segons Tarrés, l’única fórmula per a acabar la repressió i l’excepcionalitat que afecta el Principat és ‘justícia, llibertat, república i independència.’ També ha tingut paraules per a ell i Tamara Carrasco, l’altra membre dels CDR represaliada. ‘Sou un cap de turc. Volen passejar els vostres caps per les places i que ens tanquem atemorits’, ha dit.



‘La combinació de por i dolor són devastadores, i això volen. No ens deixem vèncer, ens empassem el dolor’, ha conclòs.








Enllaç notícia :





                             -------------------------------------------------------------------

[VÍDEO] Ben Emmerson: ‘Catalunya serà una república independent l’any que ve’








PAÍS - PRINCIPAT








Ha instat Pedro Sánchez a alliberar els presos polítics
















Per: Redacció 

11.09.2018  18:03





El representant legal del president Carles Puigdemont a l’ONU, Ben Emmerson, ha participat en la mobilització de la Diada d’enguany. ‘Aquesta jornada passarà a la història com una de les grans jornades en la creació d’aquest estat. Aquesta serà la darrera celebració de la Diada sota el govern espanyol. Catalunya serà una república independent l’any que ve’, ha dit en un parlament fet a l’escenari.



‘En una democràcia no és cap delicte de demanar un canvi polític’, ha afegit. També ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a amollar els presos polítics: ‘El govern de Pedro Sánchez sap que l’única esperança que té per a un acord negociat és alliberar els presos polítics. El govern de Madrid té la darrera oportunitat de fer les coses com toca’. ‘Llibertat presos polítics!’, ha conclòs,tot  convidant a tothom a seguir el crit.



Podeu veure’n la intervenció sencera ací:















Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-ben-emmerson-catalunya-sera-una-republica-independent-lany-que-ve/ 




 ---------------------------------------------------------------------------



[VÍDEO] El discurs potent d’Aamer Anwar: ‘No esteu sols, no passaran!’







PAÍS - PRINCIPAT







L'advocat de Clara Ponsatí assegura que la independència és 'una causa justa' i que els catalans són 'al costat correcte de la història' 


















Per: Redacció 

11.09.2018  18:01





L’advocat de la consellera Clara Ponsatí, Aamer Anwar, ha fet el primer discurs de la Diada d’enguany i s’ha mostrat molt bel·ligerant envers el govern espanyol i la seva estratègia judicial: ‘El general Franco estaria orgullós d’aquesta Espanya moderna que actua com una dictadura’. El lletrat ha descrit l’executiu de Pedro Sánchez com a ‘corrupte’ i ‘antidemocràtic’ per no haver permès un referèndum d’independència, tal com va passar a Escòcia el 2014, perquè ‘el dret d’autodeterminació és un dret humà fonamental.’



Anwar ha assegurat que la independència és ‘una causa justa’ i que el poble català és ‘al costat correcte de la història.’ A més, ha afirmat que ‘no esteu sols’ i que ‘el silenci no és cap opció per als qui són de la banda de la justícia.’ Tot seguit s’ha tornat a referir al govern de Pedro Sánchez i ha exigit l’alliberament dels presos polítics ‘sense condicionants’ i el retorn de tots els exiliats.



Ha acabat el discurs amb un ‘no passaran’, corejat per tots els manifestants. Després, en català, ha dit: ‘Catalunya serà una República independent. Visca Catalunya lliure.’












Enllaç notícia :




--------------------------------------------------------------------------- 


[VÍDEO] Marcel Mauri: ‘No posem límits ni a la llibertat ni a la democràcia’


 


PAÍS - PRINCIPAT







'Us parlo en nom del Jordi Cuixart, orgullós de ser un pres polític per haver defensat els drets i les llibertats fonamentals', ha dit el vice-president d'Òmnium Cultural 



















Per: Redacció 

11.09.2018  19:17





Us parlo en nom del Jordi Cuixart, orgullós de ser un pres polític per haver defensat els drets i les llibertats fonamentals’, ha dit el vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en la seva intervenció en la mobilització de la Diada d’enguany. ‘Ni la presó ni l’exili ni la seva violència no són cap límit per a nosaltres. No posem límits ni a la llibertat ni a la democràcia’.



Mauri també s’ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez: ‘Al govern de Pedro Sánchez li diem que ja no ens creiem les seves falses promeses’. ‘Als nostres polítics us demanem sentit d’estat i unitat’, ha afegit. A més, s’ha referit als mestres, un dia abans que comenci el curs escolar: ‘Sou els nostres herois! I mai més ningú no s’atrevirà a tocar el nostre model d’escola’.



‘Hem de construir un futur compartit que enforteixi una República pròspera. Fem-ho pels més de mil represaliats del nostre país. Fem-ho pels presos polítics. Això que hem fet és molt gran. Visca la llibertat i visca la República!’, ha conclòs.





Podeu veure’n la intervenció sencera ací:














Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/video-marcel-mauri-no-posem-limits-ni-a-la-llibertat-ni-a-la-democracia/



----------------------------------------------------------------------------




[VÍDEO] Elisenda Paluzie: ‘El primer d’octubre trobarem la resposta per a fer efectiva la República’





PAÍS - PRINCIPAT







'Què necessitem per a fer efectiva la República? El primer d'octubre en trobarem la resposta', ha aventurat 

















Per: Redacció 

11.09.2018  19:06





La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha centrat el seu discurs a criticar les mancances democràtiques de l’estat espanyol per a sufocar l’independentisme, però també ha destacat la força del moviment i l’experiència recollida durant el referèndum: ‘Som capaços de guanyar aquest estat autoritari, ho vàrem fer l’1-O. Vàrem vèncer la por, col·lectivament, com un sol poble’.



Paluzie creu que ara cal enfortir el projecte: Fer-lo més fort, més realista, però més decidit.’ I ha aventurat: ‘El 21-D vam tornar a guanyar a les urnes i ara ens trobem en una cruïlla: què necessitem per a fer efectiva la República? El primer d’octubre en trobarem la resposta’. I mirant més enllà, en els judicis dels presos polítics que poden començar aquesta tardor, la presidenta de l’ANC ha llançat un avís a l’estat espanyol: ‘A l’ANC i conjuntament amb moltes entitats, ens comprometem a convertir el judici de la vergonya en un nou procés de Burgos que avergonyeixi l’estat espanyol’.












Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/elisenda-paluzie-en-l1-o-trobarem-la-resposta-per-fer-efectiva-la-republica/