divendres, 28 de setembre del 2018

Crida a omplir Sant Jaume des d’aquesta tarda i alerta per la manifestació de policies i ultres de demà



PAÍS - PRINCIPAT







El sindicat policíac Jusapol diu que la manifestació començarà a la Via Laietana
















Per: Redacció 

28.09.2018  13:28





Davant la convocatòria d’una manifestació del sindicat de la policia espanyola Jusapol demà al matí a Barcelona per reivindicar la violència dels agents contra els votants de l’1-O, diverses entitats i organitzacions han convocat una concentració a omplir a plaça de Sant Jaume des d’aquesta tarda fins demà a migdia. L’Associació Observatori de la Catalanofòbia, juntament amb l’ANC, la CUP, Arran, Bombers per la República i altres entitats han demanat d’impedir que l’extrema dreta es pugui manifestar a Sant Jaume. 



El tinent de batlle de l’ajuntament de Barcelona Jaume Asens ha dit avui a Catalunya Ràdio que efectivament hi havia una crida a l’extrema dreta a manifestar-se amb els policies. Ara per ara el sindicat Jusapol ha canviat el lloc d’inici de la manifestació, que serà a Via Laietana, a petició del departament d’Interior de la Generalitat.



En un comunicat publicat avui al matí, Jusapol diu que començarà la manifestació davant de la comissaria de la policia espanyola a la Via Laietana, però sense especificar-ne el recorregut. I confirma que
l’acte, disfressat en un principi de reivindicació de millora salarial dels agents de la policia espanyola, acabarà amb un homenatge als agents agressos de la gent que volia votar l’1-O



Per a contestar la manifestació ultra, a la plaça de Sant Jaume es manté la concentració de protesta. Per exemple, l’organització Arran ha convocat dissabte al matí un ‘holi festival’, amb el típic esclat de pintura de colors, a la plaça. ‘Volem ofegar el feixisme amb pintura’, ha dit l’organització, que ha criticat el govern per haver desallotjat l’acampada independentista que hi havia a la plaça. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha participat en l’acte de convocatòria de la concentració avui a la plaça de Sant Jaume mateix, on ha fet una crida a combatre l’apologia de la violència.












D’una altra banda, unes quantes entitats de juristes han demanat al departament d’Interior de la Generalitat que prohibeixi la manifestació dels policies espanyols. Entre més signen la petició, adreçada al conseller Miquel Buch, Drets, la sectorial de juristes de l’ANC, Compromesos, Juristes per la República i Juristes pels Drets Humans.













Enllaç notícia :