dijous, 30 d’agost del 2018

Els comitès d’empresa de Telemadrid, TV3 i Catalunya Ràdio demanen que s’acabin les agressions a periodistes



PAÍS -PRINCIPAT







Condemnen que es justifiqui l'agressió al càmera de Telemadrid perquè el van confondre amb un de TV3.








Concentració ultra a les portes de Catalunya Ràdio








Per: Redacció 

30.08.2018  13:49





Els comitès d’empresa de Telemadrid, TV3 i Catalunya Ràdio han publicat un comunicat conjunt en què condemnen l’agressió a un operador de càmera ahir a la concentració convocada per Ciutadans. Lamenten que, en general, els periodistes es troben mancats de seguretat quan acudeixen a aquestes mobilitzacions.



Consideren inadmissible de justificar la violència contra aquest treballador amb l’excusa que l’havien confós amb un càmera de TV3, i diuen que aquest argument ‘parla per si sol’. ‘L’assetjament i la persecució als mitjans de comunicació s’ha convertit ja en un problema de seguretat per als equips que cobreixen informacions al carrer’, diu.




Els comitès d’empresa diuen que tant els mitjans de comunicació públics com els privats han rebut atacs a les seus i unitats mòbils, i interrupcions i boicots a les connexions en directe.
Reivindiquen que els deixin treballar en llibertat per garantir el dret de la ciutadania a estar informada, de manera que exigeixen als polítics ‘que deixin d’alimentar una confrontació partidista i ideològica que repercuteix molt perillosament contra els treballadors dels mitjans’.



Llegiu ací el comunicat conjunt:




«Stop agressions contra els mitjans de comunicació


Els Comitès d’RTVM, TV3 i Catalunya Ràdio condemnem rotundament la intolerable agressió soferta ahir per un operador de càmera que cobria per a Telemadrid una manifestació a Barcelona.
És inadmissible que es vulgui justificar la violència contra aquest treballador amb l’excusa absurda que se’l ‘va confondre amb un càmera de TV3’. L’assetjament i la persecució als mitjans de comunicació s’ha convertit ja en un problema de seguretat per als equips que cobreixen informacions al carrer. L’agressió al càmera de Telemadrid pel fet de ser confós amb un de TV3 parla per si sola.



En l’últim any han proliferat els insults i agressions a treballadors dels mitjans en general. S’han atacat seus i unitats mòbils i s’han interromput i boicotejat les connexions en directe tant de mitjans de comunicació públics com de diversos mitjans privats.



Els treballadors de la informació hem d’exercir la nostra feina amb llibertat i normalitat per garantir el dret de la ciutadania a la informació. A Catalunya, a Madrid o a qualsevol lloc, i exigim als responsables polítics que deixin d’alimentar una confrontació partidista i ideològica que repercuteix molt perillosament contra els treballadors dels mitjans.



Des dels comitès d’empresa volem traslladar al company agredit tota la nostra solidaritat i suport i també als companys de TV3, Catalunya Ràdio i altres mitjans, per la fustigació irresponsable que han patit en els últims mesos.



Prou agressions contra els treballadors dels mitjans!»








Enllaç notícia :

https://www.vilaweb.cat/noticies/els-comites-dempresa-de-telemadrid-tv3-i-catalunya-radio-demanen-daturar-les-agressions-a-periodistes/