dimarts, 3 de juliol del 2018

Turull, Rull i Forn també aniran a Lledoners



CAS 1-O







El Nacional
Foto: Efe
Barcelona. Dimarts, 3 de juliol de 2018




















Els consellers de Presidència, Jordi Turull, Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, i Interior, Joaquim Forn, també aniran a la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, en els pròxims dies. Segons han informat fonts penitenciàries, el Departament de Justícia ha adjudicat aquest destí als tres líders independentistes presos el trasllat dels quals a presons catalanes no havia estat encara autoritzat.



D'aquesta forma, la presó de Lledoners, construïda el 2008 i una de les més modernes del sistema penitenciari català, albergarà els set presos homes, mentre que les dues dones ―la consellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell― seran destinades a la presó Puig de les Basses de Figueres (Alt Empordà).



Institucions Penitenciàries, que depèn del Ministeri d'Interior, ha notificat ja al Departament de Justícia de la Generalitat la seva intenció de traslladar Turull, Rull i Forn les pròximes hores, després
que el jutge del Suprem Pablo Llarena hagi manifestat avui que no té objeccions als desplaçaments.



Fonts penitenciàries han apuntat a Efe que els tres presos polítics no seran traslladats de forma imminent, en principi, a l'espera que es formalitzin els tràmits per al canvi de centre penitenciari.



Previsiblement, Turull, Rull i Forn seguiran el mateix procés que la resta de presos homes fins a arribar al seu destí, la presó de Lledoners: un furgó de la Guàrdia Civil els conduirà a la presó aragonesa de Zuera, des d'on partiran al centre Brians 2 de Sant Esteve Sesrovires.



Una vegada a Brians 2, la presó que habitualment rep els presos preventius per al seu repartiment a d'altres centres penitenciaris, els consellers serien conduïts pels Mossos d'Esquadra a la presó de Lledoners, situada a uns 70 quilòmetres de Barcelona.



D'aquesta forma, els presos polítics podran compartir el mateix centre penitenciari per primera vegada, atès que fins ara estaven repartits entre les presons madrilenyes d'Estremera i Soto del Real, mentre que les dues dones ―Dolors Bassa i Carme Forcadell― segueixen internes a Alcalá de Henares.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/turull-rull-forn-tambe-aniran-lledoners_284337_102.html