dilluns, 9 de juliol del 2018

Turull, Rull i Forn seran traslladats aquest dimarts a Catalunya



POLÍTICA







Els portaran a la presó de Lledoners, igual que Junqueras, Romeva, Sànchez i Cuixart.








perEuropa Press    
09/07/2018



L'autocar de la Guàrdia Civil que trasllada empresonats, al Centre Penitenciari de Zuera | ACN
 




La Guàrdia Civil iniciarà aquest dimarts el trasllat a Catalunya dels exconsellers de la Generalitat Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull i seguirà el mateix protocol de conducció ordinària que es va aplicar la setmana passada amb els altres quatre presos polítics, han informat a fonts penitenciàries. Els agents de la Uprose, la unitat dedicada als trasllats, agruparan els tres líders independentistes que encara continuen a Madrid. Des de la presó de Valdemoro, el centre penitenciari que centralitza la majoria de les conduccions per tenir mòduls especials dissenyats per aquesta finalitat, seran traslladats fins al de Lledoners.




En ser una conducció ordinària, Turull, Rull i Forn tenen previst fer escala d'una nit a la presó saragossana de Zuera abans de prosseguir el viatge sota custòdia policial fins a la presó de
Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, la mateixa en la qual van ingressar Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart




Dimarts passat, el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena va donar el seu vistiplau a les peticions de Forn, Rull i Turull, ja que, a diferència dels altres sis presos, no havien demanat formalment el seu trasllat. El magistrat va reiterar que és Institucions Penitenciàries qui ha de decidir sobre el possible acostament dels processaments en situació de presó provisional.




A més de la presó de Lledoners, dues preses més, Dolors Bassa i Carme Forcadell, també han estat traslladades des de la presó d'Alcalá-Meco a Madrid a la de Figueres (Girona), si escau en una conducció especial i directa i amb una breu parada -sense pernoctar- a la presó aragonesa de Zuera.




Aquest dilluns el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha rebut a La Moncloa al de la Generalitat, Quim Torra, que ja ha visitat els sis primers polítics presos traslladats a Catalunya. En tenir transferides les competències, d'ara endavant seran els Serveis Penitenciaris de la Conselleria de Justícia els qui vetllin per la situació a la presó dels líders del procés.







Enllaç notícia :

http://elmon.cat/politica/turull-rull-forn-seran-traslladats-aquest-dimarts-catalunya