dilluns, 9 de juliol del 2018

Luis Enrique és el nou entrenador de la selecció espanyola de futbol



FUTBOL







Bernat Aguilar
Foto: Efe
Barcelona. Dilluns, 9 de juliol de 2018




















Luis Enrique Martínez és l'escollit per ser el relleu de Fernando Hierro al capdavant de la selecció espanyola de futbol. Després de la crisi interna a la Reial Federació Espanyola de Futbol, incentivada pel cas Lopetegui, el president Luis Rubiales ha escollit l'exentrenador del Barça com el nou responsable de la selecció d'Espanya de futbol fins al 2020.



Un any sabàtic i Luis Enrique torna a les banquetes. Després d'una fructífera etapa a can Barça, ara li tocarà dirigir el combinat espanyol, lluitant també per un canvi generacional. Fracàs al passat Mundial de Rússia 2018 i nous aires amb el tècnic asturià.
















La decisió, anunciada aquest matí pel president de la RFEF, Luis Rubiales, ha estat presa poc més de 24 hores després de comunicar la marxa de Hierro. Luis Enrique, amb un perfil molt diferent dels seus predecessors, tindrà a les seves mans una nova gestió complicada i amb el primer objectiu de l'Eurocopa del 2020.



Luis Enrique, l'únic candidat
 
 
Després que Hierro els comuniqués la seva decisió de plegar de la banqueta espanyola, Rubiales i la direcció de la RFEF només van gestionar el nom de Luis Enrique. "No hem parlat amb ningú més", ha explicat Rubiales.



Per al president de la RFEF, l'entrenador asturià arriba "perquè la selecció guanyi" i que torni, ara com a director d'orquestra des de la banda, a l'Olimp del futbol mundial amb el combinat espanyol. Luis Enrique arriba amb el seu staff tècnic, i, a diferència de Lopetegui, no tindrà clàusula de rescissió.



Molina, a la direcció esportiva
 
 
I l'altra novetat és a la direcció esportiva de la Reial Federació Espanyola de Futbol és a la direcció esportiva. José Francisco Molina agafa les regnes de la parcel·la directiva. Exporter del València, Alzira, Vila-real, Albacete, Atlètic de Madrid, Deportivo i Llevant, es va retirar fa onze anys i actualment estava lliure.











La seva etapa com a professional a la selecció espanyola va començar el 1996, i va jugar l'Eurocopa d'Anglaterra 1996, la dels Països Baixos 2000, i el Mundial de França 1998.




Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/esports/luis-enrique-entrenador-seleccio-espanyola-futbol_286176_102.html