dilluns, 2 de juliol del 2018

Militars espanyols “adoctrinen” nens amb les seves armes a Tarragona



JOCS MEDITERRANIS







Nicolas Tomás
Foto: @EdgarFdz
Barcelona. Dilluns, 2 de juliol de 2018




















Els militars espanyols del portaaeronaus Juan Carlos I, que va arribar al port de Tarragona divendres passat, no s’han limitat a donar suport als Jocs Mediterranis. Durant les jornades de portes obertes que han fet aquest cap de setmana, també han exhibit les seves armes i embarcacions. Com mostren les imatges, també han ensenyat la maquinària de guerra a nens de poca edat.



Així es pot veure en les imatges que ha difós el regidor de la CUP a Reus, Edgar Fernández, que ha denunciat que els militars espanyols a Tarragona estaven “fomentant la cultura de la guerra a nens i nenes”, i li retreia a l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, el fet d’haver “comprat la idea que l’adoctrinament infantil és cosa de l’escola catalana”.

























El portaaeronaus Juan Carlos I, el buc insígnia de l’Armada espanyola, va arribar al port de Tarragona divendres passat per donar suport als Jocs Mediterranis, i s’hi estarà fins aquest dilluns. Durant dissabte i diumenge ha realitzat jornades de portes obertes dirigides als qui volguessin conèixer de més a prop l’Exèrcit espanyol.



L’Ajuntament se’n va desmarcar a última hora, però l’almirall Juan Rodríguez va desmentir Ballesteros, en afirmar que la presència de l’embarcació militar va ser una “petició expressa de l’alcalde” ara fa dos anys. Segons Rodríguez, s'havia sol·licitat la presència del vaixell escola Juan Sebastián Elcano, però aquesta nau té "un programa de viatge molt complicat i és impossible tenir-lo aquí per aquestes dates".



Des del passat desembre, l’exaltació nacionalista espanyola ha format part de la vida de Tarragona, que s’ha concretat sobretot a través de la presència de l’exèrcit espanyol. En el marc dels Jocs Mediterranis, hi ha hagut exhibicions aèries de la Patrulla Águila, paracaigudistes amb la bandera espanyola a la cerimònia d’inauguració o l’arribada divendres passat del Juan Carlos I.



Molts aquests actes d'exhibició de l'exèrcit espanyol formen part del "programa cultural" dels Jocs Mediterranis, elaborat pel govern municipal, per la regidora del PP Elisa Vedrina.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/militars-espanyols-nens-armes-tarragona_283890_102.html