dilluns, 2 de juliol del 2018

ERC s’oposa a la proposta de primàries de l’ANC i el PDECat hi diu sí amb matisos



PAÍS - PRINCIPAT







'Sempre hem defensat, i així ens ho demostren altres eleccions, que quan ens hem pogut presentar cadascú amb el seu projecte per a sumar després és quan hem tingut més bons resultats i més forts hem estat', argumenten els republicans.
















Per: Redacció 

02.07.2018  14:29





Jordi Graupera va ser qui va llançar la idea de fer unes primàries independentistes a les eleccions municipals de Barcelona, una proposta que l’ANC s’ha fet seva i vol exportar arreu del Principat. Però de moment no ha rebut gaire bona resposta. Esquerra Republicana ha tancat la porta a aquesta fórmula i ha dit que no donarà pas instruccions a les seccions locals perquè impulsin candidatures conjuntes ni úniques amb la resta de formacions independentistes. Per la seva banda, PDECat ho veu amb bons ulls, però amb matisos i avisa que el territori és ‘molt divers’.



‘Sempre hem defensat, i així ens ho demostren altres eleccions, que quan ens hem pogut presentar cadascú amb el seu projecte per a sumar després és quan hem tingut més bons resultats i més forts hem estat. Farem allò que sigui millor per a maximitzar els resultats i aconseguir el màxim
d’ajuntaments republicans. I això no és homogeneïtzar el país’, argumenta Marta Vilalta, portaveu d’ERC.



Amb tot, sí que s’ha mostrat partidària de prioritzar els pactes postelectorals amb forces ‘republicanes’ i independentistes per tal ‘d’aconseguir que la majoria dels ajuntaments siguin republicans, si no tots’. ‘Això ens permetrà falcar la República des de la base’, ha afegit en conferència de premsa, després de la reunió d’avui de la direcció del partit.



Per la seva banda, el PDECat sí que dóna suport a la proposta de l’ANC . La portaveu del partit, Maria Senserrich, ha confirmat que la formació secundava l’entitat independentista, però ha avisat que el territori era ‘molt divers’. En una conferència de premsa, Senserrich ha fet notar que el PDECat ja va posar damunt la taula en la seva Convenció Municipalista l’opció de fer primàries: 
‘L’objectiu és tenir el màxim de batllies i ajuntaments independentistes, i si és compartit, cal trobar la fórmula per a aconseguir-ho’, ha subratllat, després de confirmar que el PDECat també opta per fer un ‘front comú’.





Enllaç notícia :