dimarts, 3 de juliol del 2018

El Govern denuncia que la informació sobre el trasllat de presos és contradictòria i confusa



PRESOS POLÍTICS







Marta Lasalas
Barcelona. Dimarts, 3 de juliol de 2018




















La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha lamentat aquest migdia que la informació que disposen sobre el trasllat dels presos és "contradictòria" i "confusa". "Demanaríem que en aquest tema tan delicat el ministeri oferís informació minut a minut", ha reclamat.



Artadi ha explicat que en acabar la reunió del Govern han sabut que el jutge Pablo Llarena havia autoritzat la sortida dels consellers Quim Forn, Josep Rull i Jordi Turull.



Ha explicat que s'ha demanat que el trasllat del vicepresident Oriol Junqueras, els consellers i els
Jordis es faci de manera directa, però que no es farà així perquè "no hi ha hagut la voluntat política de fer-ho".



Sí, en canvi, arribaran de forma directa la presidenta del Parlament Carme Forcadell i la consellera Dolors Bassa.



De moment, la previsió és que tots ells arribin demà o dijous, però la consellera ha insistit durant la roda de premsa en la petició de major informació. "Ens agradaria tenir una mica més d'informació, si més no els seus advocats i família", ha insistit.



La consellera ha desmarcat el trasllat dels presos de la reunió de dilluns vinent entre Pedro Sánchez i Quim Torra i ha assegurat que la reclamació del Govern seguirà sent "que els alliberin amb la mateixa intensitat".













La consellera ha assegurat que el fet que els presos estiguin sota la custòdia de la Conselleria de Justícia no canviarà la situació perquè el Govern "no pot decidir sobre l'excarceració", per la qual cosa l'exigència del seu alliberament va dirigida a "qui té la responsabilitat de fer-ho i la competència de fer-ho". "Les competències estan clares i la responsabilitat també", ha reblat.



Així mateix, ha recordat que alguns dels membres del Govern encara no han pogut visitar els seus predecessors i que la intenció és, a partir d'ara, intentar "sempre tenir el màxim contacte amb ells, dins de les condicions es permeti".



Artadi ha insistit a desmarcar el trasllat de la reunió de dilluns vinent entre Torra i Sánchez. "Si volen un clima més favorable ja saben el que poden fer", ha advertit.







Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/el-govern-denuncia-que-la-informacio-sobre-el-trasllat-de-presos-es-contradictoria-i-confosa_284301_102.html