dimarts, 3 de juliol del 2018

El conseller d'Exteriors presidirà la comissió bilateral de negociació amb l'Estat



GOVERN







Marta Lasalas
Barcelona. Dimarts, 3 de juliol de 2018




















El Govern ha designat en la reunió d'aquest dimarts els membres de les comissions bilaterals i mixtes per a la negociació amb l'Estat, que porten entre 11 i 7 anys sense reunir-se tot i les reiterades reclamacions de la Generalitat. La part catalana de la comissió bilateral Generalitat-Estat, que s'encarrega del marc permanent i general de relació amb l'Estat, estarà presidida pel conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Participació, Ernest Maragall.



Amb l'activació d'aquestes comissions l'executiu català posa en marxa la maquinària de negociació amb l'Estat de cara a la possibilitat que es desencallin les converses sectorials després de la reunió que dilluns vinent mantindran el president, Quim Torra, i el president espanyol, Pedro Sánchez.



La comissió bilateral Generalitat-Estat, considerat el "marc permanent de relació entre el Govern de l'Estat i la Generalitat", no es reuneix des del 2011. Avui s'ha designat els seus membres, sota la
presidència del conseller Maragall, i amb la presència del vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, a més de la secretària general d'Exteriors, Mercè Salvat, i el delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell.



La comissió mixta d'Afers Econòmics i Fiscals Estat-Generalitat, que és l'òrgan de relació entre ambdues administracions en l'àmbit del finançament autonòmic, no es reunia des del 17 de novembre del 2010. Estarà presidida pel vicepresident i conseller d'Economia.



La comissió bilateral d'infraestructures, que forma part de la disposició addicional tercera de l'Estatut on s'estableix que la inversió en infraestructures s'ha d'equiparar a la participació de Catalunya en el PIB de l'Estat, només es va reunir el 27 d'abril del 2007, el dia que es va constituir.


La presidirà el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.



La comissió mixta de transferències Estat-Generalitat, que té per objectiu fer efectius els traspassos dels serveis que corresponen a les competències de la Generalitat, estarà presidida per la consellera de Presidència i no es reuneix des del 17 de novembre del 2010.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/torra-sanchez-maragall-comissio-bilateral-mixta-estat-generalitat_284334_102.html