dijous, 12 de juliol del 2018

"Der Spiegel": "La Justícia espanyola, en entredit per la resolució d'Schleswig"



CAS 1-O







El Nacional
Barcelona. Dijous, 12 de juliol de 2018
















El setmanari Der Spiegel, el més important d'Alemanya, ha assenyalat que la resolució del Tribunal d'Schleswig-Holstein sobre Carles Puigdemont ha deixat el poder judicial espanyol "en entredit", perquè ha estat denegada l'acusació de rebel·lió en la qual havia fonamentat la seva estratègia.






"El poder judicial espanyol ha quedat en entredit amb la sentència d'Schleswig. Volia portar diversos membres de la Generalitat de Catalunya cessada als tribunals per rebel·lió. En canvi, el màxim dirigent Puigdemont, que havia fugit, només pot ser acusat ara de malversació de fons. I això podria ser un procediment estrany. El exconsellers haurien de respondre per rebel·lió, però el seu cap no, quan és la cara visible del moviment independentista català", indica.






Der Spiegel recorda que quan a l'hivern el poder judicial belga va adoptar una posició similar a la d'ara a Alemanya, "el jutge d'instrucció Llarena va retirar per aquest motiu la petició de detenció".











Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/der-spiegel-poder-judicial-espanyol-en-entredit-resolucio-schleswig_287313_102.html