dimarts, 17 de juliol del 2018

Bèlgica para els peus a Borrell i es nega a defensar Llarena



MÓN - ESPANYA







Respon al ministre espanyol que convé 'deixar que la justícia jugui el seu rol, de forma independent' · Avui mateix Borrell ha demanat al govern belga que actuï a favor de la immunitat de la jurisdicció d'Espanya i del jutge del Tribunal Suprem, demandat per Puigdemont i els consellers a l'exili.
















Per: Redacció 

16.07.2018  17:19





El govern federal de Bèlgica ha respost a al ministre espanyol d’Afers Estrangers, Josep Borrell, que convé ‘deixar que la justícia jugui el seu rol, de forma independent’, ja sigui a Espanya, Bèlgica o Alemanya.





Ho ha expressat el ministre d’Exteriors belga, Didier Reynders, arran de la petició perquè el seu executiu defensés ‘la immunitat’ de la jurisdicció espanyola i el jutge del Tribunal Suprem.





Segons que ha explicat Reynders, ha demanat ‘la transmissió de l’expedient’ per obtenir més informació sobre la demanda civil interposada per la defensa de Carles Puigdemont i la resta de membres del Govern a l’exterior contra el jutge Pablo Llarena. ‘Hem demanat més informació sobre el procés fet davant la jurisdicció civil abans d’adoptar cap actitud, però intentem treballar respectant la independència dels jutges als diferents països’, ha insistit Reynders, a Brussel·les, on s’ha vist amb Borrell en una trobada del Consell d’Exteriors que ha reunit els ministres dels vint-i-vuit.





La demanda de Borrell




Avui mateix Josep Borrell havia demanat directament a l’executiu belga que actués a favor de Llarena en la demanda civil de Carles Puigdemont i els consellers exiliats. La hi van interposar perquè consideraven que el magistrat violava el seu dret de la presumpció d’innocència i perquè no era imparcial. ‘Mitjançant la nostra ambaixada hem sol·licitat al Govern belga que que actuï a favor de la immunitat de la jurisdicció d’Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat davant el tribunal que coneix aquesta demanda’, ha declarat Borrell en una conferència de premsa durant la reunió amb els vint-i-vuit titulars d’Exteriors de la Unió Europea (UE).



Ha insistit que el govern espanyol sol·licitava a Bèlgica que ‘respectant el iure imperii, no apareguin com a part acusatòria, sinó a favor de la immunitat de la jurisdicció’. Borrell ha admès als periodistes que no sabia que els advocats de Puigdemont i els consellers haguessin demanat al govern belga que es presentés com a part acusatòria contra Espanya. Sobre la reacció del seu homòleg belga, Didier Reynders, ha afirmat que aquesta petició ‘li ha semblat un acudit’.



L’estat espanyol, en defensa del poder judicial



La setmana passada el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, va enviar una carta a Borrell i a la ministra de Justícia espanyola, Dolores Delgado, per demanar-los que intervinguessin per tal que el govern de Bèlgica defensés la justícia espanyola i Llarena davant el tribunal belga. Llarena té una demanda civil pendent amb Toni Comín, Lluís Puig i Meritxell Serret i és citat a declarar a Bèlgica el 4 de setembre.









Enllaç notícia :