dilluns, 11 de juny del 2018

Última hora : Condemnen l’Agència Espanyola de Protecció de Dades per l’assenyalament de tretze jutges catalans a La Razón



PAÍS - PRINCIPAT







L'Audiència espanyola resol que l'AEPD no hauria d'haver arxivat la denúncia dels jutges catalans i la condemna a investigar els fets i a pagar els costs del judici.
















Per: Redacció 

11.06.2018  21:04





L’Audiència espanyola ha condemnat l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) per no haver investigat la publicació de les dades personals i les fotografies de trenta-tres jutges catalans que van signar un manifest a favor del dret de decidir a La Razón el 2014. L’article, titulat ‘La conspiració dels 33 jutges sobiranistes’, va provocar una gran polèmica i va ser el començament del procés judicial perquè la informació provenia d’un presumpte informe policíac.



Els jutges van presentar la denúncia corresponent a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades. No obstant això, l’organisme va arxivar-la argumentant que no va poder identificar el responsable de la filtració. A continuació, els jutges van recórrer contra aquesta decisió a l’Audiència espanyola, que
els ha donat la raó i ha condemnat l’AEPD a pagar els costs del procediment judicial i a fer la investigació corresponent.



Contra aquesta sentència, l’AEPD té u termini de trenta dies per a presentar un recurs de cassació.




Podeu llegir la sentència.




https://issuu.com/henry790/docs/43941212-el-nuevo-proceso-penal-per 









Enllaç notícia :