divendres, 22 de juny del 2018

Tarragona, mirall de la ruptura entre Catalunya i la monarquia/ Vídeo: El moment de l'entrada del Rei amb 'Els Segadors' de fons



JOCS MEDITERRANIS







Marta Lasalas
Foto: Sergi Alcàzar
Tarragona. Divendres, 22 de juny de 2018




















La tensió entre el rei Felip VI i el president, Quim Torra, ha estat màxima aquest vespre a l'estadi del Gimnàstic de Tarragona, mig buit, on se celebra la inauguració dels jocs del Mediterrani. Ni el monarca ni Torra s'han esforçat a amagar la fredor de una trobada que ha servit per rubricar el trencament entre el monarca i el govern de la Generalitat, tal i com aquest matí ha anunciat Torra.



El president ha arribat a l'estadi després de participar en un acte de protesta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) contra la visita del Rei. No ha esperat al monarca, com és protocolari, i quan finalment s'han saludat li ha regalat el llibre de Jordi Borràs amb imatges sobre la repressió de l'1-O.



Quan tots dos han comparegut, acompanyats del president espanyol, Pedro Sànchez, a la tribuna, el posat seriós mostrava la crispació del moment. El Rei s'ha dirigit directament al seu lloc, sense saludar el públic. El seguia Sánchez, mentre Torra s'ha mantingut a distància. L'estadi estava en aquell moment mig buit i tot i que les diferents delegacions d'esportistes han anat ocupant les grades buides, tot just han omplert la meitat dels sients.








Vídeo: El moment de l'entrada del Rei amb 'Els Segadors' de fons 
















A les grades ocupades, s'hi veien nombroses banderes espanyoles i molt poques estelades. Tan bon punt ha entrat el Rei, però, han aparegut a la tribuna que ocupaven les autoritats cartells de protesta pels presos polítics i estelades. Les han desplegat algunes de les autoritats presents, com el secretari primer de la mesa, Eusebi Campdepadrós, o el portaveu de la CUP, Carles Riera, entre d'altres. Ho han fet quan ha sonat l'himne espanyol, entre aplaudiments, ovacions i xiulets de protesta.


















Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/torra-felip-vi-rei-tarragona-jocs-mediterrani-1-o_281154_102.html