dimecres, 20 de juny del 2018

Els Estats Units es retiren del Consell de Drets Humans de l’ONU



MÓN-AMÈRICA







L'ambaixadora davant de les Nacions Unides acusa l'òrgan de ser 'hipòcrita' en plena polèmica per la política de l'administració Trump de separar dels seus pares els fills d'immigrants irregulars.
















Per: ACN 

20.06.2018  08:23





Els Estats Units abandonen el Consell de Drets Humans de les Nacions Unides. Així ho han anunciat l’ambaixadora dels EUA a l’ONU, Nikki Haley, i el Secretari d’Estat, Mike Pompeo, en una conferència de premsa. Segons han dit, el Consell de Drets Humans de l’ONU és un òrgan ‘hipòcrita’ que té una ideologia ‘anti-Israel’ i inclou membres que vulneren els drets fonamentals.



L’anunci ha arribat en plena polèmica per la política de l’administració de Donald Trump de separar dels seus pares els fills d’immigrants que creuen la frontera entre els EUA i Mèxic de forma irregular, i que s’emmarca en l’estratègia de ‘tolerància zero’ del president nord-americà amb la immigració.



Uns 2.000 menors han estat separats dels seus pares en els últims mesos, i molts estan tancats en
centres en molt males condicions, segons es pot comprovar en diversos vídeos publicats recentment a la premsa nord-americana.



La política dels EUA de separar pares i fills a la frontera es deu al fet que, amb Trump, qualsevol immigrant que creua la frontera de forma irregular és acusat de cometre un ‘crim federal’, per la qual cosa passa a disposició judicial. Fins ara, els immigrants interceptats amb nens passaven a disposició d’un tribunal específic d’immigració i no eren separats de la mainada. Ara, els nens són tancats en recintes de menors, i no està clar com ni quan poden reunificar-se amb els seus pares.



Trump ha justificat la mesura, dient que no té alternativa, refermant la seva voluntat de ‘protegir’ els EUA i acusant els Demòcrates de ser-ne els responsables. 



El Consell de Drets Humans de l’ONU va ser creat l’any 2006 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, i ONGs com ‘Human Rights Watch’ consideren que, tot i que inclou països que violen els drets fonamentals com la Xina o l’Aràbia Saudita, juga un ‘rol vital’ davant d’abusos arreu del món. 








Enllaç notícia :