dilluns, 4 de juny del 2018

Els acompanyants de Puigdemont a l’exili surten de l’Audiència espanyola sense mesures cautelars



PAÍS - PRINCIPAT







L'empresari gironí Josep Maria Matamala no hi ha anat perquè no ha rebut cap notificació al seu domicili belga.








matge de Josep Maria Matamala, un dels quatre investigats








Per: Redacció 

04.06.2018  01:50





El jutge de l’Audiència Nacional Diego de Egea ha deixat lliures sense cap tipus de mesura cautelar els dos mossos i l’historiador Josep Lluís Alay que acompanyaven Carles Puigdemont el 25 de març quan va ser detingut a Alemanya. El magistrat també havia citatl’empresari gironí Josep Maria Matamala, que no ha anat a declarar a l’Audiència.



De Egea va obrir la investigació arran d’una denúncia de la policia espanyola contra dos agents dels Mossos d’Esquadra, Xavier Goicoechea Fernández i Carlos de Pedro López, que acompanyaven Puigdemont a l’exili.



Paral·lelament, els Mossos van obrir una investigació interna sobre aquests dos
agents. Goicoechea forma part del departament d’escortes dels Mossos.



El 28 de març, la policia va detenir els dos agents i Alay per un suposat delicte d’encobriment. Tots tres van declarar a la comissaria de la Verneda de Barcelona i van quedar lliures a l’espera de declarar davant del jutge. En canvi, la policia espanyola no va arribar a detenir mai l’empresari gironí. Actualment, Matamala té la residència a Bèlgica –on es va traslladar amb Puigdemont a l’octubre quan va marxar de Catalunya- i ha assegurat a l’ACN que no ha rebut cap notificació del tribunal espanyol.








Enllaç notícia :