dimecres, 27 de juny del 2018

El Suprem espanyol confirma el processament en ferm de Puigdemont i els altres dirigents independentistes



PAÍS - PRINCIPAT







Llarena ja té via lliure per a suspendre de funcions els diputats empresonats, en aplicació de l'article 384 bis.
















Per: Redacció 

27.06.2018  14:37





La sala d’apel·lacions del Tribunal Suprem espanyol ha desestimat quinze recursos i ha confirmat el processament per rebel·lió, malversació i desobediència de tots els processats en aquest tribunal.



Amb aquesta decisió, Llarena ja té via lliure per a suspendre de funcions els diputats empresonats, en aplicació de l’article 384 bis. Tot i que la llei preveu que la suspensió sigui automàtica, cal una interlocutòria motivada del jutge instructor per a demanar-la, i caldrà remetre aquesta decisió al parlament. Això afecta Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva i està per veure quina interpretació de la llei fa el jutge en el cas dels diputats que són a l’estranger: Toni Comín i Carles Puigdemont.



En la interlocutòria, la sala assegura que és ‘suficientment raonable’ qualificar els fets de rebel·lió perquè hi va haver ‘un alçament’ amb un ús ‘enganyós’ per a poder aconseguir la independència ‘al marge de la llei’. Considera que, malgrat ‘que és clar’ que no es tracta del ‘clàssic pronunciament militar’, això no impedeix que els fets es puguin incloure dins un delicte de rebel·lió. A més, afegeix que
hi ha ‘indicis suficients’ d’actes ‘de violència’ el 20 de setembre i el primer d’octubre, tal com demostra, diu, el nombre de ferits. També diu que es va exercir ‘violència sobre les coses’, cosa que interpreta com una ‘amenaça d’immediata violència sobre les persones’.  Així doncs, el tribunal culpa els dirigents independentistes de la violència exercida per l’estat espanyol. Sobre la malversació, també la veuen acreditada perquè va haver-hi ‘un sistema d’engany’ per a ocultar quantitats destinades al primer d’octubre. A més, neguen que es tracti d’un cas de ‘persecució política’.



Els processats



Els processats per rebel·lió són Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Turull, Josep Rull, Antoni Comín, Dolors Bassa, Clara Ponsatí i Raül Romeva. També enviarà a judici per rebel·lió Carme Forcadell, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i Marta Rovira. En total, són tretze processats per aquest delicte, que pot comportar penes de trenta anys de presó. D’aquests tretze, també processa per malversació Puigdemont i Junqueras i els mateixos set consellers destituïts.



La resta de membres del govern –Meritxell Borràs, Lluís Puig, Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Serret– aniran a judici per malversació i desobediència però no per rebel·lió. Llarena processa només per desobediència els membres de la mesa –Josep Maria Corominas, Anna Simó, Lluís Guinó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet– i les ex-diputades de la CUP Mireia Boya i Anna Gabriel.





Document Processament ferm del govern : https://issuu.com/joseprexachfumanya/docs/auto_sala_procesamientos






Enllaç notícia :