dijous, 28 de juny del 2018

El PDeCAT exigeix la compareixença de Borrell i Morenés al Congrés



VIATGE OFICIAL







Estefania Molina
Foto: Efe
Madrid. Dijous, 28 de juny de 2018




















El PDeCAT exigeix la compareixença del ministre d'Afers Exteriors, Cooperació i Unió Europea, Josep Borrell, així com de l'ambaixador d'Espanya als Estats Units, Pedro Morenés, després de la tensió viscuda aquesta matinada al país nord-americà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, durant la recepció oficial a Washington que l’organització de l’Smithsonian Folklife Festival va donar ahir a la nit a les delegacions de Catalunya i Armènia. Els discursos de contingut enfrontat de Torra i Morenés, i la tensió política viscuda a l’interior va acabar amb la delegació catalana escridassant l’ambaixador i clamant per la llibertat dels “presos polítics” i abandonant l’acte en ple, amb Torra al capdavant.



En aquest sentit, el diputat demòcrata, Jordi Xuclà, ha demanat la compareixença de tots dos per explicar el motiu pel qual l'ambaixador va fer un "discurs polític", de "contraprogramació", cosa que Xuclà veu "fora de les seves competències" per rebatre el president de la Generalitat. "Si enyora la
seva etapa política, que es presenti a eleccions", s'ha vantat el diputat català. "Els ambaixadors estan al servei dels ciutadans i els representats electes", ha reblat.



Així i tot, la vicepresidenta de l'executiu central, Carmen Calvo, ha sortit en defensa de Morenés per l'ús del terme "presos polítics" en considerar que no n'hi hauria a l'Estat, en referència al judici per l'1-O. "Aquest tipus de situacions no convenen a la imatge d'Espanya. És evident que ningú, i menys un càrrec públic, pot parlar de presos polítics perquè deteriora la democràcia espanyola, que està al capdavant de les democràcies europees", ha denunciat Calvo en una entrevista a Los Desayunos de TVE. "És convenient que ningú digui el que no és real i el que no és legal, que a Espanya hi ha "presos polítics", ha reblat.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/pdecat-compareixenca-borrell-morenes_282681_102.html