dijous, 28 de juny del 2018

Enxampen el guàrdia civil de La Manada quan provava d'obtenir el passaport



LA MANADA







Marta Escobar Martí
Foto: GTRES
Barcelona. Dijous, 28 de juny de 2018




















Van sortir de les respectives presons de Pamplona i Alcalá Meco perquè l'Audiència de Navarra considerava que no hi havia risc de fuga, però, al quart dia de sortir de la presó, el guàrdia civil de La Manada, Antonio Manuel Guerrero, ja ha provat de renovar el seu passaport.



La cosa, però, no li ha sortit bé i quan estava intentant obtenir-lo, l'han enxampat perquè la seva petició va ser rebutjada en tenir prohibida la sortida del territori espanyol. Així ho ha anunciat la Policia Nacional espanyola a través de Twitter, on han recordat que està en vigència la prohibició de sortida del territori espanyol. De fet, estan obligats a comparèixer davant del jutjat de guàrdia de Sevilla cada dilluns, dimecres i divendres.



Guerrero es va plantar dilluns a les 11.30 hores a la comissaria i amb cita prèvia, però la cap de
l'equip d'expedició el va advertir que no podia renovar-se el passaport i va avisar directament els seus superiors.
















Sobre el risc de fuga, la interlocutòria sosté que "com que no es va qüestionar durant tot el procediment l’arrelament familiar i social de tots els condemnats, no es pot ara, per raó que hagi recaigut sentència condemnatòria, negar-los-ho; com tampoc es pot continuar invocant el risc de fuga com un risc genèric i no concret que les parts acusadores no han provat si més no de ressenyar, sense que de les al·legacions que sobre aquest particular han exposat pugui inferir-se racionalment aquest risc de fuga".



Justament en aquest sentit, l'escrit posa de relleu que, "fins i tot estant sempre latent" aquest risc, "no es pot inferir en aquest cas com una possibilitat real i concreta, i que, en tot cas, pot conjurar-se més que raonablement amb altres mesures cautelars menys costoses per a la llibertat".









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/societat/lamanada-passaport_282717_102.html