dimarts, 22 de maig del 2018

Última hora : El número 2 de Montoro, investigat per prevaricació i malversació



MINISTERI HISENDA







El Nacional
Foto: ACN
Barcelona. Dimarts, 22 de maig de 2018




















José Enrique Fernández de Moya, el secretari d'Estat d'Hisenda i número dos de Cristóbal Montoro, haurà d'anar a declarar el 5 de juny, en qualitat d'investigat, per presumptes delictes de prevaricació administrativa continuada, falsedat en document mercantil, malversació de cabals públics i tràfic d'influències. Segons Radio Jaén, aquests delictes s'haurien comès durant la seva etapa com a alcalde de Jaén.



La decisió l'ha presa el jutjat d'instrucció número 2 de Jaén després d'una denúncia i un informe de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Aquest text revela que Fernández de Moya va "ordenar personalment, en contra dels
informes i objeccions d'il·legalitat de l'interventor de l'Ajuntament de Jaén, diversos pagaments a l'empresa Matinsreg, encarregada del manteniment de les fonts ornamentals de la ciutat".



A més a més, l'informe policial assegura que es van presentar factures falses que van generar "un sobrecost de considerable gravetat per a l'Ajuntament".



Sembla que es facturaven "de manera falsa" hores de treball no fetes que van suposar al Consistori un cost superior als 3.600.000 euros.









Enllaç notícia :

https://www.elnacional.cat/ca/politica/numero-2-montoro-declarar-prevaricacio-malversacio_270699_102.html