dijous, 24 de maig del 2018

La policia espanyola desplega un nou espectacle mediàtic amb un macrodispositiu a Catalunya



PAÍS - PRINCIPAT







Amb filtracions i informacions contradictòries poc abans de la sentència del cas Gürtel.
















Per: Redacció 

24.05.2018  09:32





En una pauta que es repeteix en bona part de les operacions de la policia espanyola al Principat, diversos mitjans de Madrid entre els quals El Confidencial, El País i El Mundo han començat a informar sobre l’operatiu abans de les nou del matí quan els agents encara no s’havien personat als llocs dels escorcolls. En els articles es parlava d’una investigació relacionada amb el desviament de deu milions d’euros per part del Departament d’Exteriors i l’Agència Catalana de Cooperació per a finançar l’1-O.



Enmig d’aquest bullici mediàtic, també s’ha assegurat que la policia preveia una trentena de detencions, entre els quals el diputat de JxCat Francesc de Dalmases. Una informació que el director general de comunicació del govern, Jaume Clotet, ha desmentit. ‘El realment preocupant és que alguns mitjans ja ho expliquin, i per tant algú anticipa accions policials abans que es puguin produir’, ha piulat.












Translation tweet:

"The MEP is not arrested. What is really worrying is that some media already have it, and therefore someone anticipates police actions before they can occur. "






 Quaranta minuts després de les primeres informacions, el TSJC ha confirmat l’existència d’una operació de la policia espanyola a petició del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona. En el comunicat, s’explica que el jutjat
‘investiga des de fa més d’un any un entramat pel qual s’hauria defraudat un mínim de dos milions d’euros a través de subvencions irregulars en matèria de cooperació al desenvolupament des de la Diputació de Barcelona mitjançant un seguit d’entitats’.











El TSJC en cap moment menciona detencions i tampoc no parla d’una investigació relacionada amb l’1-O. Segons el comunicat la investigació és secreta i es preveuen una vintena d’escorcolls. Els delictes que s’investiguen són de malversació, prevaricació, negociació prohibida a funcionari públic, falsedat i frau en subvencions. Poc a poc, els mitjans espanyols canvien les seves informacions i deixen de mencionar l’1-O, com ara El Mundo.



En declaracions al Món a RAC-1, la presidenta de la diputació, Mercè Conesa, ha explicat que la policia espanyola no s’ha presentat a la seu de l’entitat, sinó en un edifici secundari del carrer de Londres. Conesa també ha dit que, per la informació que té, ‘és possible que tot tingui a veure amb l’etapa de Salvador Esteve al capdavant de la Diputació de Barcelona. Té a veure amb l’àrea d’internacional.’ Salvador Esteve va deixar de ser president de la Diputació el 15 de juliol de 2015.



L’operatiu policíac es produeix abans de fer-se pública la sentència del cas Gürtel. Una setmana en la qual també s’ha detingut l’ex-president de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, i la justícia alemanya ha tornat a tombar els arguments de Pablo Llarena per extradir Carles Puigdemont per rebel·lió.



P.D. : #OperacióEstela Atenció : "La sentència #Gürtel surt avui "











Enllaç notícia :